Автоматизираната билетна система по програмата Интегриран градски транспорт заработи в Бургас. Във Варна все още тъне в мъгла

September 8th, 2016 | by gino
Автоматизираната билетна система по програмата Интегриран градски транспорт заработи в Бургас. Във Варна все още тъне в мъгла
градска инфраструктура
0

От вчера в градския транспорт на Бургас официално заработи новата електронна билетна система. От общинския превозвач “Бургасбус” се готвиха за революционната промяна през последните няколко месеца, като организираха поредица от обществени обсъждания, информационни брошури и клипове.

Какво е положението в другия морски град Варна? Проектът Интегриран градски транспорт е пълен провал. Като изключим доставката на нови автобуси всички други компоненти на проекта са недовършени, а отговорника на проекта в Община Варна г-жа Якова избягва всички медийни изяви. Кметът на Варна Иван Портних щедро обещаваше многократно на варненци, че проектът ще заработи. Ние направихме кратка справка на

ОБЕЩАНИЯТА на ИВАН ПОРТНИХ:

09.11.2015 Иван Портних (сайта БургасДрийм, Морето)  “Варна изпревари Бургас. До края на 2015 г целият градски транспорт ще стане на европейско ниво. Освен въвеждането на електронните билети на всички спирки ще има електронни табла за движението и графика.”

13.03.2016г. Иван Портних  (сайтовете Петел,Нюзлайн) “Старото автобусно билетче отива в историята! Започваме пускането на новата билетна система!”

06.04.2016г.  Иван Портних  (сайтовете Морето, Варна 24,НоваВарна) “До 10 май трябва да заработи новата информационна система по спирките и в автобусите на градския транспорт във Варна.”

10.05.2016г. Иван Портних  (сайтовете Морето, Варна24, БуднаВарна) “До края на месец май ще бъде пусната в действие новата билетна система във Варна.”

11.05.2016 Иван Портних (сайтовете Барометър, Дарикнюз) “Новата билетна система в „Градски транспорт“ ще заработи съвсем скоро.”

31.05.2016г.  Иван Портних  (сайтовете Морето, БуднаВарна,НоваВарна) “След 10 юни новата билетна система ще започне да функционира”

bur

Последното удължаване на срока беше до 9 юли. На читателите ни напомняме, че днес датата вече е 8 септември, а системата все още не работи въпреки многото обещания на Портних пред варненските медии. Фактите показват, че думите на кмета не струват и пукната стотинка! Всичко казано от него за проекта е един голям балон! За съжаление заради десетките лъжливи обещания кмета Иван Портних все по-често е сравняван с лъжливото овчарче и е станал нарицателно за несериозност и празнодумие.  

Прави ни неприятно впечатление обаче и разсеяността на нашите колеги от варненските медии, които при интервютата на кмета Иван Портних получават странна амнезия за миналите му обещания и не смеят да защо Портних не държи на думата си. Нито една медия не смее да попита Иван Портних кога ще спре да лъже. Може би именно заради тази амнезия и кмета с охота им дава интервюта, а нас ни избягва упорито? Може би защото над 200 000 лв от общинския бюджет отива именно в местните медии за “правилно” отразяване на дейността на общинската власт.

Ние от varnahot.com обещаваме на общинската администрация и лично на кмета Иван Портних, че няма да спрем да разследваме далаверите по програмата Интегриран градски транспорт. Няма да позволим въпросът да се замете с времето и виновниците за провала му да се измъкнат безнаказано. Ще продължим да настояваме за пълна прозрачност за изхарчените европейски пари и няма да спрем да търсим защо се изпортниха нещата с проекта във Варна.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook