Арест вече до 48 часа без уведомяване на близките! Арест на деца до 24 часа без да уведомяват родителите

October 26th, 2018 | by gino
Арест вече до 48 часа без уведомяване на близките!  Арест на деца до 24 часа без да уведомяват родителите
горещи теми
0

Днес депутатите приеха нови скандални промени в Наказателно-процесуалния кодекс, които позволяват при арест да не се уведомяват близките и арестуването да остане в тайна до 48 часа. Беше одобрено и задържането на дете до 24 часа без да уведомяват родителите му!?!

Интересен факт е, че предложените промени бяха приети без внесени мотиви и преди гласуване нямаше дори дебат. Нито една от парламентарните партии не се противопостави на тези меко казано притеснителни мерки. Уж загрижената за гражданските права опозиция подкрепи безусловно новите рестриктивни мерки даващи повече права на МВР и прокуратура.

Какво налага приемането на такива скандални рестриктивни мерки? Според управляващите престъпността у нас е преборена, мафията прекършена, а корупция изобщо няма. По тези показатели отдавна сме задминали и румънците. Това е констатация не от кого да е, а от самия Бойко Борисов! След като престъпността е намаляла защо са нужни тези мерки?

Само можем да предположим какво биха изживяли едни родители ако детето им е арестувано и нямат никаква информация за това. Оправдана ли е такава мярка за дете и най-важното – при какви случаи ще се прилага такъв арест няма посочени критерии.

Най-притеснителното в случая е кой ще преценява при кои случаи ще се правят такива арести и няма ли тези мерки да бъдат нов инструмент за сплашване и оказване на натиск! При сегашното еднолично управление на страната и при липсата на разделение на властите такива мерки са силно притеснителни.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook