Аспарухово се надигна на протест срещу местната власт след цели две години на напразни надежди

June 18th, 2016 | by gino
Аспарухово се надигна на протест срещу местната власт след цели две години на напразни надежди
градска инфраструктура
0

След цели две години чакане, обещания и напразни надежди днес търпението на жителите на квартал Аспарухово се изчерпа и те се надигнаха на протест.  Аспаруховчани вече не вярват на местната власт и търсят чрез този протест привличане на обществено внимание в отчаян опит да накарат местната власт най-сетне да заработи.

Точно преди две години бедствие застигна квартал Аспарухово и поради силните дъждове и непочистените дерета се достигна до десетки жертви. В цялата страна се надигна вълна от съпричастност и се събраха много средства.   От тогава до сега местните власти са направили ……. нищо!

1aa3 1aaaa1

Протестиращите се събраха пред кметството на Аспарухово поискаха отново спешни мерки за решаването на проблема с деретата на квартала. Кмета на „Аспарухово“ Калина Белмезова се срещна с протестиращите, но вместо да излезе с конкретни решения тя се държа изключително неадекватно и обвини протестиращите в политическа провокация. За пореден път жителите на Аспарухово не получиха никакви конкретни отговори защо цели две години след бедствието нищо не се прави да се обезопасят деретата. Безхаберието и незаинтересоваността на Община Варна към проблемите на квартал Аспарухово пролича от липсата дори и на един неин представител. Явно за кмета Иван Портних проблем в квартал Аспарухово няма и няма защо да бие път до там и да разговаря с хората.

11aa11 11aaa1

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook