Аспарухов мост – за пореден път хаос в организацията на движението!

July 16th, 2015 | by gino
Аспарухов мост – за пореден път хаос в организацията на движението!
ваши репортажи
0

Днес след поредната катастрофа на Аспарухов мост се образува километрично задръстване. В последните дни в интезивния трафик често се случват такива инциденти и винаги настава истински кошмар. Както всички знаят моста е единствената връзка на Варна с Бургас и с южна България. Затварянето на движението в разгара на туристическия сезон обърква плановете на много туристи, транспортни и туристически фирми, бизнеса и на варненци и гостите на града. Бездействието и безхаберието на Община Варна и лично на кмета Портних води именно до този хаос в организацията на движението. Ще попитате защо пък кмета? Нека ви припомним една от неговите изяви, където получи съответните “Браво,кмете!” Оказва се, че варненци бързат да кажат “Браво, кмете!” преди да има реален резултата от някое негово действие. Ще се пренесем в края на 2013г. По точно на 14.10.2013г., когато Кмета Портних гордо рапортува пред БТВ следното:

Община Варна слага край на задръстванията по Аспарухов мост при катастрофа. Въвеждат се покрити знаци и специални подвижни мантинели, които при инцидент да се отворят и движението да се пренасочи двупосочно в свободната лента. Цялата инвестиция е за 8 000лв. С това слагаме край на задръстванията по Аспарухов мост” – това са точните думи на кмета на Варна ИванПортних от 14.10.2013г.

Изниква веднага въпросът след като има вариант за пренасочване на движението двупосочно в едното платно защо това не се прави? Има ли изобщо отработена и одобрена система за органицазия на движението при такива инциденти? Кой трябва да направи това – Община Варна, Областна управа, КАТ, общинска полиция или може би лично транспортния министър да резреши? Така, че ние питаме:

1. Г-н Портних защо се изхарчиха тези 8 000лв преди 2 години след като нищо не се използва вече 2 години?

2. Защо се хвалите, че сте решили един голям проблем, когато очевидно нищо не сте направили?

3. Колко още катастрофи трябва да станат, за да се решите да се организирате и да имате подготовка за отпушване на трафика при катастрофи на Аспарухов мост?

 

Смятаме, че не е необходимо да напомняме на г-н Портних, че управлението на град Варна не е само стържене на стар асфалт и полагане на нов! Изисква се гъвкавост и желание за решаването на проблемите на града. Между другото в предишен наш репортаж напомнихме на кмета, че досега поне 8 / осем/ пъти той обявява започване на ремонт на Аспарухов мост. Всеки път получавате “Браво, Кмете” а досега свършената работа по въпроса е 0 / нула/. Призоваваме ви за по-малко приказки и за реална работа при решаването на проблемите на града.

photo_verybig_962330640x480_1381756506

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook