Безумие!?! Над 67 милиона лева за ремонт на улици във Варна?!? Ще усвояват по 200 000 лв на ден!!!

January 23rd, 2019 | by gino
Безумие!?! Над 67 милиона лева за ремонт на улици във Варна?!? Ще усвояват по 200 000 лв на ден!!!
градска инфраструктура
0

По 200 000 лева на ден ще дава Община Варна за пълнене на дупки през тази година! В бюджета на Варна са отделени 67,5 милиона лева за “ремонт и поддържане на уличната мрежа”!!! Само за сравнение – това е сумата на целия бюджет на град Шумен за тази година! Срещу тези десетки милиони има само мъгляви обещания за неопределени ремонти. Силно се съмняваме, че тези милиони ще отидат по предназначение. Защо мислим така?

Имаме съмнения, защото не виждаме КЪДЕ по точно ще се харчат тези пари! Това никой не знае, защото няма посочена никаква конкретика за тези близо 68 милиона лева!

Това е поредната година, в която милиони се изписват за ремонти и няма отчет кои улици са ремонтирани и какво се е случило с парите. Общинският съвет обаче не задава въпроси и чинно гласува всичко, което му се пусне. Управляващи и уж опозиция са се “коалирали” и усвояват милиони всяка година!

За варненците с по-къса памет припомняме, че кмета Портних досега е изхарчил над 100 милиона лева уж в рехабилитация на малките улички. Естествено в типичен негов стил няма никаква конкретика КОИ УЛИЦИ са ремонтирани, но ПАРИТЕ СА УСВОЕНИ! Цитираме неговите изказвания:

11.02.2014 Черно море – Заделяме 20 милиона лева за ремонт на малките улички

03.06.2015 Властта.ком “Изпълняваме 21 проекта за 300 млн. лева, ще ремонтираме малките улички”

21.05.2016 Внюз “С 84 млн лева преобразяваме малките улички”

Някой да вижда КЪДЕ са ремонтирани дупки за тези 100 милиона? Напомняме, че това са пари САМО ЗА РЕМОНТИ! За строителство на инфраструктура и за бул. Левски са заделени други милиони. Тази година дори са отделени 700 000 лв за …… ремонт на детски площадки!?! Само преди 2 години беше теглен заем от 16 милиона за тези площадки. Всяка една от тях излезе по 60 000лв, а вече ще ги ремонтират???

Това са видимите резултати от управлението на Варна: Нови и нови ремонти на ремонтите и милиони хвърлени за незнайно какво, но ….важното е, че нещо се прави! 

 

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook