БЕЗУМИЕ! С НАЙ-НИСКИ ДОХОДИ И С ВИСОКИ ЦЕНИ!

June 29th, 2017 | by vencio1980
БЕЗУМИЕ! С НАЙ-НИСКИ ДОХОДИ И С ВИСОКИ ЦЕНИ!
горещи теми
0

Ужасът за потребителя в България няма край! Освен ,че може да се ”похвали” с най-ниските доходи в Европа , обикновенният човек е принуден да плаща за масовите хранителни продукти по-високи цени дори и от държави като Германия и Италия. Въпреки че България е държавата в ЕС с най-ниски доходи и най-скромни производствени разходи, храната ни не е сред най-евтините. 16 храни са със значително по-високи цени у нас в сравнение с Австрия и Германия, това показва проверката на Българската агенция по безопасност на храните за качеството на храните.

Най-фрапантни са два вида детски пюрета. За единия цената е с около 90% по-висока, а за другия – 107%. По-високи цени в рамките на диапазон между 20% и 70% има при млечните продукти, определени сирена и шоколадови продукти.

България се оказва ценови рай единствено за пушачите. Цените на цигарите са 50% от средното за общността ниво. Това не е изненада, тъй като и акцизите у нас са най-ниските, а те имат голяма тежест в цената. По същата причина и алкохолът се оказва най-достъпен за българското население.

В много от стоковите групи Полша и Румъния бият България по евтиния. Северните ни съседи например могат да се похвалят с най-малки разходи за хляб, фиде и макарони. В Полша пък млякото, сиренето и яйцата са по-евтини.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook