Бизнесменът Ваклин не е говорил лично с Иванчева за пари

October 9th, 2018 | by gino
Бизнесменът Ваклин не е говорил лично с Иванчева за пари
горещи теми
0

Делото за подкуп срещу кмета на Младост Иванчева започна с разпит на главния свидетел на прокуратурата – бизнесмена Александър Ваклин! От показанията му дадени пред съда стана ясно, че той не е говорил лично с Иванчева за пари. На срещата, която са имали такъв въпрос изобщо не е бил повдиган. От показанията на Ваклин стана ясно, че той е очаквал да бъде придвижена неговата преписка за мащабен строеж в местността “Камбаните”, която попада на територията на община “Младост”. Тъй като това не ставало, през февруари 2018 г той подал сигнал за забавянето до специализираната прокуратура.

Чак през март Ваклин се е запознал с Петко Дюлгеров , който е бивш кмет на район Младост. Бизнесменът се е свързал с Дюлгеров след като  негови колеги строителни предприемачи му го препоръчали. Ваклин разбрал, че му се искат пари именно от Дюлгеров.

След това на 13 април Ваклинов е имал лична среща с Иванчева и Петрова в община “Младост”. На срещата бизнесменът бил оборудван със СРС, но на тази среща пари не са споменавани изобщо от Иванчева и бизнесмена не е занесъл парите, защото било му неудобно и “не можел да направи тази крачка”?!?

Изниква логичният въпрос защо Ваклин ще е оборудван със СРС ще отива на среща с кмет, а “няма да му е удобно” да занесе парите и дори да не повдигне темата за подкупа?  Не е ли смисъла на тази среща да се запише разговора за парите и да се документира даването им? 

Ваклинов е главния свидетел, на когото всъщност изцяло се крепи обвинението. Щом според него Иванчева никога не му е поискала пари, то цялото обвинение е лесно оспоримо.. На практика имаме едни голи твърдения на трети човек, който в действителсност иска тези пари. Няма никакви доказателства, че Дюлгеров не е спекулирал с името на кмета за лична облага. Използваните СРС по случая доказват само и единствено, че пари са искани от Дюлгеров. Ако това са всички доводи на прокуратурата, то оправдателната присъда за Иванчева е сигурна!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook