БНР: Агресивно и нагло поведение на полицаите към протестиращите във Варна

August 7th, 2020 | by gino
БНР: Агресивно и нагло поведение на полицаите към протестиращите във Варна
градска инфраструктура
0

За това свидетелства в интервю на Даниела Стойнова един от протестиращите в палатковия лагер.  Целият лагер бе преместен тази нощ  от кръстовището пред общината на тротоара до паметника.  Призори полицейска акция разчисти и премести в цялата страна блокадите и палатковите лагери на хората от антиправителствения протест.

По данни на полицията във Варна 17 души са били установени в лагера, те са оказали съдействие, но двама души са отказали и са били задържани, след съставени актове те са освободени.

Гледната точка за събитието на протестиращите: Във Варна в 4.30 сутринта 60 полицая с 4 буса и няколко патрулни коли дойдоха при нас, разказа един от протестиращите Борис Борисов.  Той твърди, че са били заплашени, че ще платят от  2 до 7 хиляди лева за нарушение по Законаза движение по пътищата.

На въпроса дали първоначално, още когато са искали разрешение от общината, протестиращите са заявили това място за  лагер, Борисов отрече и обясни, че още тогава са имали идея да блокират кръстовището, защото освен да се виждат, искат и да се чуват от обществеността.  Той допълни, че точно защото мислят за съгражданите си и не искат да създават неудобства, затова не са блокирали летището, Аспарухов мост или магистрала. Според Борисов обходните маршрути и преместването на спирки на Градския транспорт не е било проблем за хората във Варна, защото дори самите протестиращи са разлепяли табели как е променен маршрута на автобусите – кога и къде минават.

БНР

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook