БОЙКО:”За лагера Харманли е отговорен…Орешарски!” ДОКУМЕНТИТЕ: Лагерът е създаден от Бойко Борисов

November 25th, 2016 | by gino
БОЙКО:”За лагера Харманли е отговорен…Орешарски!” ДОКУМЕНТИТЕ: Лагерът е създаден от Бойко Борисов
градска инфраструктура
0
В драматично изявление снощи, типично в негов стил Борисов прехвърли вината за проблемите в Харманли на … Орешарски ?!? Според премиера с оставка именно Орешарски е взел решение да се концентрират толкова много мигранти именно в Харманли. Видиш ли Борисов и ГЕРБ чисти като съзла, нищо че управляват вече два мандата страната. Тий като в страната има още страшно много хора приемащи на доверие всичко, което изрече Борисов ви показваме ДОКУМЕНТИ кой точно е взел решение за лагера, кой е определил Харманли като локация и кой е решил колко мигранти да бъдат приети. Документите показват, че това е …. Бойко Борисов!
Фрогоко: Борисов е решил лагерът да е в Харманли (Документ)
Постановление на Министерския съвет

Премиерът Бойко Борисов е дал неточна информация във вчерашното си изявление, че лагерът в Харманли е бил създаден по времето на управлението на БСП и ДПС. Тогава той заяви, че лесно може да хвърли обвинението върху правителството на Пламен Орешарски.

Едно са думите на премиера и съвсем друго са фактите! Туй като много пъти досега сме ставали свидетели на “разминаване” между думите на Борисов и фактите, то нека да проверим и това твърдение на Борисов. Проверка на Frognews показа, че решението за построяване на лагера в Харманли е взето именно по време на първия мандат на правителството на ГЕРБ. Това е станало с постановление 260 от 19 октомври 2012 г. и е подписано от тогавашния МВР шеф Цветан Цветанов.

Постановлението гласи:

Министерския съвет постанови:

 

Чл. 1. (1) Одобрява допълнителни средства в размер 200 000 лв. по бюджета на Министерския съвет за 2012 г., които да бъдат предоставени на областния управител на област Хасково за подготовка на терен за изграждане на Временен приемателен център в гр. Харманли с модул за 1000 души съгласно раздел VI, т. 3 от Националния план за действие при временна закрила в Република България.

(2) Средствата по ал. 1 да се осигурят чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2012 г. по реда на чл. 34, ал. 1 от Закона за устройството на държавния бюджет.

Чл. 2. Министърът на финансите по предложение на главния секретар на Министерския съвет да извърши налагащите се от чл. 1, ал. 1 промени по бюджета на Министерския съвет за 2012 г.

В последствие това решението се допълва от Постановление № 298 от 19 декември 2013 г., с което се увеличава и капацитета на лагера.

 

По материали на frognews.bg

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook