Бойко Борисов: Отдавна сме изпреварили румънците във всяко едно отношение

January 9th, 2017 | by gino
Бойко Борисов: Отдавна сме изпреварили румънците във всяко едно отношение
градска инфраструктура
0

„Отдавна сме изпреварили румънците във всяко едно отношение“. Тази лъжа беше заявил през март месец миналата година премиерът Бойко Борисов по Нова телевизия. С какво обаче сме ги изпреварили румънците не става ясно, освен че по думите на премиера техните министри били в затвора, понеже крадели, а тези на ГЕРБ били честни. Наглостта му обаче не стига до тук, като той заявява, че румънските компании идвали при нас, защото в България се работило по-добре, защото България била по-стабилна и по-прогнозируема.

Обаче реално ние с какво сме изпреварили румънците:

1. Изпреварихме румънците по бедност, като в момента не те, а ние сме клошарите на Европа. Спрямо данните на Евростат за 2016 година България е на първо място в ЕС по бедност, като 41,3% от населението ни живее в бедност. Румъния е след нас, като при тях това е 37,3% от населението им.

2. Изпреварихме румънците по най-ниска минимална работна заплата. В България тя е от 2017 година 460 лв., а в Румъния е 640 лв., като през юни ще стане 800 лв.

3. Изпреварихме румънците по най-ниска пенсия. При нас минималната пенсия е 161 лв., а в Румъния е 440 лв.

4. Изпреварихме румънците и по смъртност, като спрямо доклада на ЦРУ за 2016 година сме втори в света. През 2015 година спрямо същия доклад дори сме били първи в света.

5. Изпреварихме румънците и по самоубийства, като отново нашата държава държи първото място в ЕС.

6. Изпреварихме румънците по най-високо ДДС. През тази година в Румъния смъкнаха ДДС-то на 19%.

7. Изпреварихме румънците и по корупция, като България по този показател заема абсолютното първо място в ЕС.

8. Изпреварихме румънците и по цензурирането на медиите, като нашата държава в класацията за свобода на словото дели места със страни, където има диктаторски режими.

Това са само част от нещата, с които сме изпреварили румънците, като може да се добавят още много.

bultimes.bg

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook