Бойко нареди държавата да направи водоснабдяване и канализация за собствена сметка на новите сараи на Доган в Росенец

June 8th, 2016 | by gino
Бойко нареди държавата да направи водоснабдяване и канализация за собствена сметка на новите сараи на Доган в Росенец
градска инфраструктура
0

Със свое решение от днес правителството реши да прехвърли безвъзмездно на община Бургас правото на собственост върху 21 имота с обща площ 22 декара, намиращи се в лесопарк “Росенец”. “Терените са необходими на общината за изпълнението на проект “Водоснабдяване и канализация па Лесопарк “Росенец”, зона “Хижи”, с който се предвижда извършването на реконструкция на съществуващата водопроводна мрежа и изграждане на канализация за цялата територия на Лесопарка”, пише в кратко съобщение на правителството.

Ако оставим настрана нефтопристанището на “Лукойл”, най-големият обект в парк “Росенец” е т.нар. “водна спортна база” на нос Чукалята – мащабна постройка, известна като новите сараи на почитния председател на ДПС Ахмет Доган. През май 2014 г. кметът на Бургас внася докладана записка в Общинския съвет, с която иска разрешение общината да кандидатства в Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) на екоминистерството за европейско финансиране на изграждането на лесопарка. Бюджетът на проекта е за 3.39 млн. лв., а от оперативната програма е одобрен 1 милион. Димитър Николов мотивира предложението си с факта, че на територията на парка има “ведомствени почивни бази и зона за обществен отдих, чиито отпадни води се събират в септични ями, повечето от които са изградени в непосредствена близост до плажната ивица.” Зоната, която ще бъде канализирана, обхваща парцелите точно под сараите на Доган.

Кое е скандалното? Обикновени фирми и граждани опитващи се да инвестират и строят с години не могат да се преборят с документите за ВиК и канализация, принудени се да изграждат водопроводи за тяхна сметка и след това ги даряват на общината. Тук обаче държавата и община Бургас се нагърбват за тяхна сметка изградят и водопровод и канализация!?!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook