Борисов: “Аз съм гасил повече пожари от всички! Сега ми мрънкат, а половината не могат вода да подадат!”

September 17th, 2017 | by gino
Борисов: “Аз съм гасил повече пожари от всички! Сега ми мрънкат, а половината не могат вода да подадат!”
горещи теми
0

Незаменимият ни премиер Борисов отново намери повод да се самоизтъкне! Повод за последното “избухване” на Борисов е протеста на пожарникарите.

Какво всъщност се случи? Като уж техен бивш колега премиера би трябвало да е наясно с мизерните условия в които са принудени да работят родните пожарникари. Срамно и трагично е да влизаш в огъня с дарени дрехи, остаряло и несигурно обурудване и за капак на всияко бойните  команди да са в съкратен състав! Не стига, че заплащането е унизително ниско, но и пожарникарите се налага сами си плащат ако искат да се екипират както е необходимо. Самозабравилият се Борисов не само не се вслуша в исканията на бившите си колеги, а и най-нахално ги нападна, че са некомпетентни мрънкащи и неблагодарни!?!

872177-l

“Аз съм гасил повече пожари от всички!”: без капка свян заяви Борисов. После типично в неговия си назидателен тон продължи: “Още си пазя мушата. Каската ми беше пластмасова. 12 пъти ме е пробождал пирон. А лекарството дефламол – след пожар сваляш брезентовите мушами и се мажеш целия с дефламол.  Ако ги закарам на един зил, половината няма да могат да подадат вода.” 

Нарцисизмът на Борисов достига до опасно високи нива! Самолюбието и егоцентизма му вече не са толкова смешни, колкото опасни. Борисов все по-осезаемо губи връзка с реалния свят! Наскоро обяви, че като премиер няма никаква алтернатива. Партията му била единствената която можела и имала право да управлява, а той естествено е най-добрият във всяко едно отношение! В собствените си очи Борисов е най-добрият премиер, най-добрият дипломат, най-добрия полицай а сега и най-опитния пожарникар!

 

Никой не може да обижда и да унизява хората рискуващи живота си, за да ни пазят от пожари! Никой не може да се гаври с професионализма, подготовката и жертвоготовността им! Тези пожарникари заслужават уважение и признателност, че въпреки мизерията те работят всеотдайно денонощно. За информация на великия пожарникар със сигурност и те могат да подадат вода от Зил, защото в повечето пожарни все още имат от тях! А освен това със сигурност много от тях имат в пъти повече пожари от Борисов! За съжаление някой от тях не само са се набождали на пирон като Борисов, а са си дали живота!

Така, че крайно време е Борисов да започне да се вслушва в гласът на протестиращите, да започне да им решава проблемите, а не само да се чуди как да използва всеки протест като място за самоизтъкване и самохвалство!

инж. Пламен Дочев

( бивш пожарникар и то на ЗИЛ )

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook