Борисов: Готов съм да се разбера с майките, но ще замразим пенсиите и ще спрем да строим АМ Хемус

July 27th, 2018 | by gino
Борисов: Готов съм да се разбера с майките, но ще замразим пенсиите и ще спрем да строим АМ Хемус
градска инфраструктура
0

Разделяй и владей! Следвайки тази максима древните римляни са властвали над тогавашния цивилизован свят. Трябва да признаем на премиера Борисов, че е усвоил до съвършенство римската максима и умело я прилага вече трети мандат.

Днес премиера избухна с нова порция от бисери. По повод протеста на майките на деца с увреждания и техните искания Борисов заяви: „Готов съм да работя и да се разберем – това можем да дадем тази година, това позволява бюджета. Другото е да обясним – замразяваме заплатите и пенсиите или спираме “Хемус” и даваме тука. “

Настройването на хората едни срещу други е запазена марка на Борисов и досега сработваше безупречно. Протестите и проблемите с лекота се тушираха като Борисов противопоставяше работещи срещу пенсионери, бизнес срещу синдикати, майки срещу пенсионери, овцевъди срещу земеделци, едни нуждаещи се срещу други.

Майките на деца с увреждания обаче вече втори месец протестират и нищо до момента не ги спря. Първоначално ги игнорираха, после обявиха за платени, спретнаха контрапротести, но нищо не ги отказа. Това явно изнервя Борисов и той отново прибягна до познатите си похвати на противопоставяне.

Цинично е вместо да намериш начин за решаване на проблемите, най-безсрамно да обвиняваш майките за тежкото положение на пенсионерите или обратно. Истинските виновни обаче сме ние, защото позволяваме това!

 

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook