Борисов към медицинските сестри:”Защо протестирате? Разпределянето на средствата си зависи от вас?!?”

May 13th, 2018 | by gino
Борисов към медицинските сестри:”Защо протестирате? Разпределянето на средствата си зависи от вас?!?”
горещи теми
0

Днес пред Министерски съвет медицинските сестри, акушерки, фелдшери, лаборанти и рехабилитатори ще протестират против мизерните си заплати! Повечето от тях ще протестират символично с куфари с надпис “Тръгваме си“. В момента заплатата на една медицинска сетра е колкото минималната заплата за страната и много от тях работят на няколко места, за да свързват двата края. Търпението на протестиращите вече се е изчерпало и те искат реални мерки и увеличение на заплатите, за да има и млади кадри в професията!

Реакцията на премиера Борисов не закъсня: “Близо 5 милиарда лева отделя държавата за здравеопазване. Чрез бюджетите на министерството на здравеопазването и на Националната здравноосигурителна каса средствата се разпределят. Справедливото им разпределение зависи от тях” заяви Борисов и добави “Не може всеки, който иска пари, да дойде под прозорците на Министерския съвет!”. А къде ли трябва да протестират недоволните според Борисов? Нима не се протестира там, където се вземат решенията?

Когато коментира работата на кабинета Борисов постоянно повтаря АЗ, АЗ, АЗ. Той разпределя парите, той щял да разпореди на депутатите си, той давал пари за това или онова, той, той, той… Стига се дотам лично ТОЙ да решава проблеми с тигърчета, само и само да разберат хората, че без бащицата не става нищо в тази държава! В едно интервю чуваме над 30 пъти АЗ, АЗ, АЗ. Но стане ли въпрос за даден проблем, то тогава премиерът Борисов не е отговорен и за нищо! Той не е виновен дори и за един проблем. Медицинските сестри сами са си виновни, защото те си разпределяли парите?!? Преди това Борисов се оказа невинен и за налаганият натиск над журналистите. Оказа се, че и те са си виновни сами, че ги тормозят, заплашват и бият. Пак той не бе отговорен и за археологическите находки, които ще се разрушат. Там виновни се оказа местните хора, които не били протестирали през 70-те години, нищо, че повечето не са били родени тогава. За скандалната следка на ЧЕЗ виновни излязоха някакви гадове?!? Те видиш ли му били погодили номер?!?

Тази седмица за пръв път в европейската история френския президент Макрон загърпи всякаква деликатност и дипломация и в прав текст посочвайки по име Борисов заяви, че Европа иска реформи и спазване на правилата! Това се случи пред очите на всички европейски лидери. От това по-голям шамар за Борисов и политиката му не може и да има.  Дали обаче премиера ще се стресне и най-накрая ще се реши на някакви реформи или ще се направи на неразбрал и пак ще му бъдат виновни я медицинските сестри, я журналистите, я марсианците?

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook