Борисов отпуска 100 млн лева за детски футболни школи! Ще има ли пари за детските школи във Варна?

July 12th, 2016 | by gino
Борисов отпуска 100 млн лева за детски футболни школи! Ще има ли пари за детските школи във Варна?
градска инфраструктура
0
Премиерът Бойко Борисов е готов догодина да задели от бюджета 100 млн. лв. само за футбол, при условие, че дойдат хора да направят с тях стадиони и високо спортно майсторство Трябва да се тръгне от детско-юношеските школи, коментира вчера Бойко Борисов при откриването на футболен терен и прилежащата към него инфраструктура на стадион “Локомотив” в София.
“Ако Футболният съюз дойде с такива предложения, да ни убеди с финансовия и със спортния министър, при над 3,7 млрд. лева събрани повече от контрабандистите, мисля, че спокойно можем заради децата да го направим. Но чакам да дойдат и да ми кажат какво ще направят с тези пари“, добави той.
При условия, че в момента спортния министър е Красен Кралев, кметът на Варна Иван Портних е водеща фигура в управляващата ГЕРБ ние смятаме, че сега е момента да се издействат пари от държавата за детските футболни школи в града. В момента детският футбол във Варна е изцяло финансиран на добра воля от спонсорът на ФК”Черно море” – Химимпорт АД. На година в бъдещите футболни таланти се инвестират над 600 ооо лв.  Това изобщо не са малко пари, като се има впредвид ангажимента на спонсора да издържа и ФК “Черно море” и строителството на стадион “Варна“.
В град Варна е може би единствената школа, където децата тренират напълно безплатно. За успехите на школата може да се съди и по резултатите. Само преди седмица децата от детско-юношеската школа на Черно море спечелиха силният международен детски турнир „Уест футбол Арена“, който се проведе в Албена.
bor2
Естествено за развитието на детския футбол са нужни много повече инвестиции. Точно в момента държавата е готова да инвестира милиони левове, а във Варна имаме успешна работеща школа и ще бъде престъпление ако не успеем да привлечем държавни пари за развитието и. А къде е по-удачно да се влагат пари, ако не в една доказано работеща и успешна детска футболна школа?
Ние от varnahot.com силно се надяваме и Иван Портних и Красен Кралев, като хора доказано милеещи за варненския футбол да направят всичко възможно за привличането във Варна на поне на част от предложените от Борисов 100 млн лева. Ние с пари не можем да помогнем, но може да информираме и да натискаме за финансиране на детския  футбол във Варна. Убедени сме, че само с общи усилия на държава, община и инвеститори могат да бъдат постигнати добри резултати. Имаме успешен пример как това става в Разград. Нека да го направим и тук.
инж. Пламен Дочев

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook