Борисов – премиер и шеф на предизборен щаб? По закон не може, но кой да му го каже?

May 12th, 2019 | by gino
Борисов – премиер и шеф на предизборен щаб? По закон не може, но кой да му го каже?
горещи теми
0

В Закона за администрацията в чл. 19, ал.7, т.5 ясно е записано, че министър-председателят, министри и зам.-министри не може да бъдат ръководители на предизборен щаб на партия, коалиция от партии или инициативен комитет. От сайта на ГЕРБ стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е станал и председател на предизборния щаб на коалцията ГЕРБ-СДС. Предизборната дейност на премиера Борисов е факт дори и без да се чете сайта на ГЕРБ!

Премиерът нарушава закона, но в държавата на ГЕРБ няма върховенство на закона! Законът – това е ТОЙ. Никой не смее дори да му каже, че съвместяването на длъжноста на премиер и тази на шеф на предизборен щаб не е позволена.

Уж независимата ЦИК дискутира по “казуса” цели три часа и не можа да вземе решение дали премиера нарушава закона. Всъщност казус няма, а има зависими и страхливи хора, които ще смеят да приложат закона, който е категоричен: Борисов нарушава закона като съвместява в момента две длъжности едновременно – министър-председател и председател на предизборен щаб на партиите, подкрепящи коалицията ГЕРБ-СДС за европейските избори. Докато от ЦИК все още умуват вече мина половината предизборна кампания. Докато вземат решение изборите вече ще са минали!

Държава, с която премиера демонстративно нарушава закона и никой не смее да вземе мерки не е нито демократична, нито европейска!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook