Борисов се забърка в нов скандал. След Сърбия вече сме в обтегнати отношения и с Македония

July 11th, 2019 | by gino
Борисов се забърка в нов скандал. След Сърбия вече сме в обтегнати отношения и с Македония
горещи теми
0

В опит за излезе от скандала със Сърбия Борисов се забърка в нов скандал – този път с другата ни съседка Северна Македония! Премиерът Зоран Заев заяви, че ще реагира на българския премиер Бойко Борисов, който във вторник на среща на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа /ПСЮИЕ/ в Сараево е казал, че Стево Пендаровски е “северномакедонски политик” и “северномакедонски президент”, пише в. “Слободен печат”.

Това стана докато премиерът Бойко Борисов потушаваше задочния спор със сръбския външен министър Ивица Дачич заради Косово на среща на Процеса за сътрудничество в Сараево.

Заев изтъкна, че това е грешка, която противоречи на Преспанското споразумение.

“Ще реагираме и ще изпратим нота, за да може да се поправят грешките. Понякога дори и у нас се правят грешки. Ние сме македонци, които живеят в Северна Македония”, каза Заев.

Само за седмица Борисов успя да сътвори от нищото два международни скандала и да се скара с две съседни страни. Все пак има светлина в тунела – от пет съседни държави сме в обтегнати отношения само с две. Все още не сме се скарали с Румъния, Гърция или не дай си боже с Турция.

Да се надяваме, че поне за малко Борисов ще се спре с международните изяви. А дано, ама ….

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook