Брутални задръствания във Варна заради кърпене на дупки на Аспарухов мост!

June 22nd, 2020 | by gino
Брутални задръствания във Варна заради кърпене на дупки на Аспарухов мост!
градска инфраструктура
0

Брутални задръствания стигащи до центъра на Варна заради кърпене на дупки по Аспарухов мост! В началото на седмицата започна кърпенето на дупките по моста в платното в посока Бургас. Остава мистерия защо никой не мисли за варненци и защо тази дейност не се извършва нощем, както се прави в европейските страни. Докато по света удобството на гражданите е на първо място, то тук във Варна всичко се прави така, че варненци да бъдат затруднени максимално.

Варненци станаха заложници на напълно неадекватната организация на ремонтиращите фирми и на местната власт, която не направи никакви усилия за облекчаването на придвижването на варненци. Ремонтът на стотината метра от Аспарухов мост се проточи повече от месец. Причината за този срок е мудната работа само през деня и спирането на ремонта в почивните дни. Ремонтираният вече участък въпреки, че вече е готов и дори е нанесена маркировката не се пуска за движение.

Мисли ли някой от управляващите изобщо за варненци или за тях се сещат само по избори?  Движението в града може да е блокирано, хората да стоят с часове в задръстванията, но за кмета Портних изобщо няма проблем. Профила му в социалните мрежи прелива от красиви картинки, а най-големия проблем на Варна според него не е, че няма втори мост, а че няма …. градска железница!?!

Морската столица на България бе прочута преди със златните си плажове, зеленината си и уникалната Морска градина. Голяма част от бизнеса в града и препитанието на варненци бе свързано с туризма. Всичко това обаче е минало и в момента тук изобщо не може да става и дума за туризъм! За съжаление бруталните задръствания заради неадекватните ремонти са поредния проблем заедно с лайната в морето и постоянно наводняващите се улици на града. Това са видимите резултати от некадърното и безхаберно управление на града.

ас11 ас22

снимки Десислава Касчийска, Фейсбук

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook