Българите се връщали в България заради високите доходи?!? ДА, ама НЕ!

May 18th, 2019 | by gino
Българите се връщали в България заради високите доходи?!? ДА, ама НЕ!
горещи теми
0

През последните дни г-жа Mariya Gabriel, от г-жа Eva Maydell (Paunova) и от други представители на ГЕРБ масово налагат тезата, че през последната година повече българи се връщали у нас заради високите заплати! Явно кандидатите за евродепутати на ГЕРБ се опитват упорито по метода “една лъжа повторена сто пъти…” да превърнат в истина своята опорната точка.

Какви са фактите?  Ето линк към официалните данни на НСИ за миграцията за 2018-та година – http://www.nsi.bg/bg/content/13036/външна-миграция-по-възраст-и-гражданство-на-мигриралите-лица?fbclid=IwAR1EQJ3NGyEFdx5DwC3oYtqlF5NIA0p8vGHfoSNT-QUwNGERknXTZs-c8ck

Фактите показват, че напусналите България хора с българско гражданство през 2018-та година са 31 263, а за същата година завърналите се у нас наши сънародници са точно 16 169.   За 2018 г. напусналите България хора с българско гражданство са почти двойно повече от завърналите се. Говорим за ОТРИЦАТЕЛЕН механичен прираст от около 15 000 души, а не положителен, както непрекъснато повтарят от ГЕРБ. Думите на ГЕРБ категорично се разминават с фактите! Казано на народен език от ГЕРБ най-нахално лъжат!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook