България е след Кения в класация за най-добра държава!

March 12th, 2017 | by vencio1980
България е след Кения в класация за най-добра държава!
ваши репортажи
0

България е на 63-то място от общо 80 в последната годишна класация на US News & World за най-добра страна в света. Тя се изготвя на базата на анкета сред 21 хил. души от цял свят за възприятията и впечатленията им за съответните държави. Сред въпросите има такива, свързани с качеството на живот, културата, отношението към религията, бизнес средата.

В последната класация България се нарежда преди Тунис и Гватемала и е зад Колумбия и Кения с резултат 0.9 от общо 10 точки. На първо място е Швейцария, следвана от Канада и Великобритания. Спрямо миналогодишното проучване България спада с 15 позиции, но тогава конкуренцията е била по-малка, тъй като тази година в класацията са включени още 20 държави.

Анкетираните асоциират страната ни с равенство между половете, свобода на вероизповеданието и силни права за собственост. България получава висок резултат в раздела “Качество на живот”, а като основната причина е, че се определя като финансово достъпна.

България получава най-висока оценка на въпросите, свързани с бизнес средата (4.9 от 10). Основната причина са ниските производствени разходи, а най-големите пречки – корупцията и бюрокрацията.

България не се свързва с нищо уникално, не получава и висока оценка за динамична и отличителна среда, сочи проучването. От гледна точна на международната сила, която се определя от армията, международни съюзи, лидерство и икономическо и политическо влияние, страната е на 76-о място в класацията.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook