Българо-китайски клъстърен форум започва във Варна

May 18th, 2018 | by gino
Българо-китайски клъстърен форум започва във Варна
горещи теми
0

Първият по рода си българо-китайски форум “Международни клъстерни политики” (BCF 2018) започва днес във Варна и ще продължи до утре (19 май). Това съобщиха от Българо-китайската асоциация за бизнес развитие.

Над 50 фирми, клъстери и образователни институции са се регистрирали за участие  във форума. Събитието е организирано от Институт „Конфуций“ към Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ и „Черноморски клъстер Иновации и развитие“ с подкрепата на „Клъстер за информационно осигуряване на Черноморския туристически бизнес“ и Консултантски клъстер Веритас. Форумът е под патронажа на Областния управител на Варна Стоян Пасев.
Сред официалните гости са проф. Ли, директор на Институт „Конфуций“ в гр. Бон, Германия и зам.-декан на Бизнес училището към Университета по чужди езици и култура в Пекин и проф. Хуан Маню, Ръководител на катедра по търговия в Бизнес  училището по мениджмънт в Университета по икономика и право, гр. Ухан.
На форума ще бъде обсъдена темата за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа. Ще бъде представен и първият по рода си в държавите от ЦИЕ „16+1 Логистичен център и Павилион за електронна търговия за селскостопански и други продукти“, открит в края на миналата година в „Тракия икономическа зона“.
economic.bg

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook