Български емигрант изригна срещу думите на Бъчварова: Не смейте да ни сравнявате с днешните … бежанци

October 6th, 2016 | by gino
Български емигрант изригна срещу думите на Бъчварова: Не смейте да ни сравнявате с днешните … бежанци
горещи теми
0

Наглото и неадекватно поведение на министър Бъчварова и обидните и изказвания взривиха интернет и социалните мрежи. Не стига, че правителството провежда престъпно заселване на българска земя с африканци и араби, но и има наглостта дори и да ни поучава. Това преминава всякакви граници и реакциите не закъсняха. Сравненията на родните емигранти с днешната ислямистка сган е обидно и грубо. Нашите емигранти са навън за да работят, за да изпращат пари у нас и да се препитават. Те не режат огради, не дърпат жени по гарите, не грабят, крадат и изнасилват навън. Ако са там нашите емигранти не са на групи мъже, а са семейно и са се интергирали и работят. Срамно е да се сравняват с ордите идващи тук, които в развитието си са спрели някъде в началото на средновековието.

Публикуваме буквално писмо до Бъчварова от български емигрант написано в социалните мрежи:

”Госпожо, Бъчварова!
АЗ съм български емигрант.
Преди 15 години влязох през ГПП на съответната държава с Паспорт в ръка.
Освен него ми провериха и душата.
Никой не ме е настанявал, изхранвал, интегрирал за сметка на държавата или обществото! Никой за нищо не ми е плащал наготово освен, ако не е било свързано с работата ми! Не са ми давали земя, нито къща! Но пък знаете ли – видях мои сънародници с 2 висши образования да ги екстрадират с черен печат и без право да напускат България за 5 години! Само защото са ги хванали да работят на черно. И то не по тяхна вина. Работодателите искаха да спестят някой лев от държавата!
Говоря 5 езика, госпожо, и в страната, в която живея за мен нямаше проблем за интеграция. Избрах страна най-близко до моята като: култура, начин на живот и забележете Религия! Някак си не съм чула 3 милиона мои сънародници да са емигрирали в ОАЕ. Нито съм чула 3 млн. българи в странство да се държат непристойно и да срамят Отечеството си!
Нито пък да са само мъже навън.
Сравнението Ви с нас: 3 млн. българи, пръснати по света и това което влиза в Европа е меко казано цинично! Нямате куража да признаете, че ние бягаме от Вас и без война! Имайте куража и достойнството обаче да не ни сравнявате госпожо! Нито да споменавате имената ни.
Ние сме различни.
И най-малко Вие имате моралното право да говорите, че българските емигранти и днешните ,,бежанци „са едно и също нещо!
И се молете за деня!
В, който всички ние може да решим да си дойдем У Дома.
България не е Ваша!
P.S. И моите родители, госпожо са наследници на Велики българи явно.
Виж за Вашите не съм сигурна от къде са!”
– Virginia Vladislavova, Facebook

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook