Валентин Златев: Лукойл ще внесе жалба в КЗК срещу Веселин Марешки за дъмпинг при пазара на горивата

November 21st, 2017 | by gino
Валентин Златев: Лукойл ще внесе жалба в КЗК срещу Веселин Марешки за дъмпинг при пазара на горивата
горещи теми
0

Фирмите учредителки от Българската петролна и газова асоциация ще внесат жалба в КЗК срещу двете фирми собственост на Веселин Марешки. Причината за това действие е официалната информация, че двете фирми на Веселин Марешки, които се занимават с горива, са на загуба – едната с 1,8 млн. лв., а другата – с 13,3 млн. лв. Това на практика е чист, класически дъмпинг.

Това обяви генералният директор на “Лукойл България” Валентин Златев, след като беше разпитан от спецзвеното за борба с корупцията към Софийска градска прокуратура за думите му, че над Веселин Марешки има разпънат политически чадър. Марешки е проблем на българската държава и общество, твърди Златев.

Утре някой ще направи хляба по 0,10 ст. и ще иска да стане президент, каза шефът на “Лукойл България”. Той настоява “да се установи платил ли си е всички данъци Марешки.” Златев каза още, че поддържа думите, че над Веселин Марешки има разпънат политически чадър. На въпрос от кого е разпънат, той отговори, че “звездата на Веселин Марешки изгрява много странно 2011-2012 г. при финансовия министър Симеон Дянков” – оттогава досега Марешки нямал нито една приключила финансова ревизия, както и нито една приключила проверка на НАП и митниците.

 В отговор на това заместник председателя на Парламента Веселин Марешки обяви, че ще сезира ЕП за “картела на горивата”! Пред журналисти в парламента зам.-председателят на НС Веселин Марешки отговори, че над него няма нито политически, още по-малко прокурорски чадър, а политическа и прокурорска бухалка, която виси над главата му.
Марешки обаче пропусна да уточни, че проблемите му с прокуратурата не са заради горивата, а заради негови хулигански прояви!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook