Варна – градът, в който управлява мафията

January 24th, 2018 | by gino
Варна – градът, в който управлява мафията
градска инфраструктура
0

Началото: Преди пет години Варна бе града, който запали искрата на февруарските протести, които доведоха до първата оставка на Борисов! Всички си спомнят как февруари месец 2013 г над 70 000 варненци излязоха на улицата провокирани от високите сметки за тока. Сметките бяха само капката която преля чашата на търпението на иначе гордите варненци. Цяла седмица новините на телевизиите започваха от Варна. Картината с десетките хиляди варненци стресна политиците и уж всесилния тогава премиер Борисов и то с право. На всеки му беше ясно, че ако парламентът беше тогава във Варна щеше да бъде пометен. На варненци им беше дошло до гуша градът им с години да бъде изцеждан и ограбван от мафията под благосконния поглед на поредното правителство и поредния премиер. Саможертвата на Пламен Горанов провокира хиляди да излезят на улицата и да поискат промяна и край на корупцията и мафията!

varna_17_02_2013-650x250

Пет години по-късно…  Освен нов кмет, напудрен център и нов фонтан промяна в модела на управление на града няма. Едни и същи фирми “усвояват” обществените милиони по съмнителен начин.  Едни и същи апетити за застрояване на Морската градина и на Чайка! Отново диалог с варненци няма! За пет години бе унищожена и всяка форма на граждански протест, изразяване на свободна воля и критика! Местните журналисти  за пет години бяха опитомени и дружно в хор венцеславят “постиженията” на местната управа. Страхът от евентуално недоволство дори и в интернет се потушава ударно от преторианска армия платени “фенове” на кмета.

Надеждата не умира! Наглото и безцеремонно погазване на закона и продължаващото застрояване на Морската градина провокира варненци да поискат референдум, на който да се чуе и техния глас! Надеждата, че варненските общински съветници ще се вслушат в гласа на избирателите си бе попарена… В местния парламент няма управляващи и опозиция: всички са на страната на мафията, а опозицията са …… варненци! Самозабравилите се местни дерибеи не си дават сметка, че търпението на хората е на ръба. Каузата за свободна от строителство Морска градина и свободен от мафията град ще се защитава от варненци още по-пламенно.

Гражданското общество във Варна няма да бъде унищожено! Няма да спре и борбата с октопода! Варна няма вечно да бъде град на мафията!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook