Варна е най-добрият град за живеене в България (ако не вали дъжд)

May 16th, 2016 | by gino
Варна е най-добрият град за живеене в България (ако не вали дъжд)
градска инфраструктура
0

Град Варна има две основни състояния – едното състояние, когато в града няма вода и другото, когато целия град става романтично наводнен като Венеция. Тези факти обаче ни най-малко попречиха на Морската ни столица да спечели безапелационно отличието за град, който е най-добър за живеене в страната. Гордо поставените табели информиращи за спечеленото престижно отличие стоят някак нелепо на фона на пълноводните реки, които в нормално време минават дори и за улици на града.

asa -Varna-nai-dobar

С идването на новия кмет Иван Портних сред варненци се промъкна плахата надежда, че проблемите на Варна с водоснабдяването и канализацията може би ще бъдат решени. ДА ама НЕ, както казваше покойният Бочаров. Въпреки гръмките обещания, грандиозните ремонти и налятите десетки милиони левове в градската инфраструктура проблемите си останаха!?! Няма ден без ВиК да обяви, че вода няма да има в няколко квартала. Няма и дъжд, след който да може да се ползва подлеза на бул. Левски например :) Докога?

КОЛКО МИЛИОНА ТРЯБВА ДА СЕ “УСВОЯТ”, ЧЕ ДА ИМА ПОНЕ ЕЛЕМЕНТАРЕН ЕФЕКТ?

13178845_10206139944085593_3115939668917523873_n

Със сигурност сегашната общинска администрация няма, не може или не иска да реши проблемите на града с канализацията. Новоремонтираните за милиони левове варненски булеварди уж бяха с основно ремонтирана и подменена ВиК и канализация. Оказа се още по време на ремонтите, че само се изстъргва старият асфалт и се полага нов. Ние от varnahot.com неколкократно алармирахме за това и предупреждавахме, че само с подмяна на асфалта проблемите си остават. За съжаление за пореден път се оказахме прави. Милионите са усвоени, а канализацията – неремонтирана!

Всъщност проблемът с наводненията засяга САМО варненци. Кметът предвидливо си е вдигнал своята скромна къщурка от дарения на високо. Така, че варненци да го …….. плуват!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook