Варна иска 400 млн. евро по плана за възстановяване за строeж не на втори мост, а на … леко метро?!?

June 28th, 2021 | by gino
Варна иска 400 млн. евро по плана за възстановяване за строeж не на втори мост, а на … леко метро?!?
градска инфраструктура
0

Пълна неадекватност: Днес стана ясно, че Варна е кандидатствала за 400 милиона евро по плана за възстановяване, а парите ще бъдат използвани не за строителство на крайно необходимия втори мост, а за … леко метро?!?

Как приоритетите на Морската столица се промениха и строителството на леко метро измести необходимостта на строителство на втори мост?

Години наред ремонта на Аспарухов мост и строителството на втори мост бе най-използваната тема във всяка предизборна кампания през последните години. Гръмки обещания даваха и кмет и премиер, но нещата спираха до там. Преди две години при поредното си посещение във Варна тогавашния премиер Борисов ни в клин, ни в ръкав заяви, че Варна била имала нужда от леко метро. Как така това е влязло в главата на Борисов не стана ясно, но моментално “идеята” на премиера бе поета от местните мисирки и от кмета Портних. Само за ден Варна започва да изпитва неотложна нужда от леко метро, а темата за моста остана на заден план.

Сляпото следване на всяко хрумване на Борисов стана запазена марка на всички кметове от ГЕРБ, които усилено харчеха пари за хрумките на вожда, а не за истински необходимите неща.

Именно заради това неадекватното управление на града и ударното харчене на пари за глупости, Варна се нуждае от нов кмет. Портних трябва да си ходи и Варна да има кмет с нови идеи и най-вече с нов морал.

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook