Варна със специална програма за Съединението на България

September 5th, 2016 | by gino
Варна със специална програма за Съединението на България
градска инфраструктура
0

Варна се готви да отбележи годишнината от Съединението на Княжество България и Източна Румелия със специална програма. Тържествата ще започнат в 9.30 часа на 6-и септември пред паметната плоча на княз Александър Батенберг на площад “Независимост”, където ще бъдат поставени венци и цветя по повод 131 г. от Съединението.

В 10.00 часа започва паметно шествие по булевард “Мария Луиза” до паметника на загиналите в Сръбско-българската война. В 10.15 часа ще бъде отслужена заупокойна молитва и ще бъдат поставени венци и цветя с военен ритуал.
14.00 часа е началото на фолклорният празник – “Песни на брега” на сцена “Раковина”, в който участие ще вземат любителски състави и изпълнители на обработен и автентичен фолклор от общините във варненска област.
Проявите продължават и пред следващите дни:
На 10-и септември от 18.30 часа на входа на Морската градина ще се проведе концерт с участието на рок групите НОТ, “Черноризец”, “Епизод” и “Игнор дъ хейт”.
На 17-и септември от 18.30 часа, отново на входа на Морската градина, е организиран друг концерт под надслов –  “Да изпеем “обичам те” на
български”, в който ще се включат  “Хоризонт”, “Фанданго”, “Мистър хард” и Иларион Иларионов.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook