Варненските мисирки с гръмки статии за светлото далечно бъдеще на Индустриална зона Варна

July 29th, 2020 | by gino
Варненските мисирки с гръмки статии за светлото далечно бъдеще на Индустриална зона Варна
градска инфраструктура
0

Варненските мисирки с поредна статия в стил късен комунизъм под заглавие “Варна скоро ще има най-голямата индустриална зона в България“. В статията се информира, че в бъдеще неопределено време в Морската столица не само ще има индустриална зона, но и тя ще бъде най-голямата в страната.

За тежест на “информацията” за светлото бъдеще е цитиран и кмета Иван Портних, който е усвоил добре умението да говори много, но да не казва нищо конкретно. Цитираме кмета:

“Целта на тази зона е да привлече производства с повече добавена стойност и производства, които ще имат нужда наистина от подготвени, квалифицирани кадри. Варна е центърът , който може да ги подсигури в лицето на своите 6 университета. В крайна сметка това е пътя за по-високи доходи на всеки един варненец.
За да стимулира инвеститорите, държавата готви специален закон за индустриалните зони, който ще е готов до няколко месеца. В него сроковете са съкратени максимално, но отговарят на европейските регламенти. Ползван е опита и на съществуващите вече у нас държавни и частни индустриални зони.”

Както сами се убеждавате новина няма. Има някакви пожелания в бъдеще неопределено време и гръмки заявки за изграждане на индустриална зона. Няма никакви конкретни срокове, никакви разчети колко пари ще се инвестират, никакви конкретни проекти и детайли. Думи, думи, думи!

Едно е вярно – Варна е с огромен потенциал. Градът ни е на границата на Европейския съюз и на практика е врата към Европа и мост между Изтока и Запада. За три мандата управление на кмета Портних Варна няма нито един декар индустриална зона! Нито един декар!!!

При това условие да твърдиш не само, че ще има индустриална зона, а и че тя ще е най-голямата в страната е признак на пълна Неадекватност и липса на връзка с реалността!

Какво правят другите градове? За този период Пловдив изгради 3 индустриални зони, в които има над 500 фирми. В Бургас има 2 индустриални зони с над 200 компании. Дори съседен Шумен има индустриална зона с изградени десетки предприятия!!! Във Варна за тези години инвестициите са асфалт и цветенца! Толкова! А и да не пропуснем “инвестирането” на кмета Портних в местни медии, които бълват такива гръмки глупотевини!

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook