Варненските ремонти: Поне нещо се прави, но само да не вали дъжд!

April 12th, 2019 | by gino
Варненските ремонти: Поне нещо се прави, но само да не вали дъжд!
градска инфраструктура
0

Кметът на Варна Иван Портних миналата години гордо заяви, че за ремонти в града ще бъдат усвоени над 350 млн. лв. Това са пари по линия на европейските фондове и с финансиране от републиканския и от общинския бюджет! Местните медии на общинска хранилка в хор започнаха да бълват “новини” как Варна щяла да стане Бевърли Хилс, най-малко!

Пари има – усвоявайте! И се започнаха ремонтите…. Част от тази инвестиционна програма е и ремонта на ул. “Георги Бенковски”. Видимите резултати от ремонтите на тази улица, обаче са плачевни! При всеки дъжд огромни локви се образуват по протежението на цялата уж ремонтирана улица!

Гръмките и хвалебствени статии в местните медии драстично контрастират в коментарите на варненци в социалните мрежи. Ето какво пишат гражданите от Варна:

“Новият” път който е на път да бъде открит от “кмета”.Ул.Георги Бенковски между Сливница и Владислав. Обаче тротоарите предвидени за инвалиди и детски колички са с различна височина-от 1см до 15 см. И как през 15см ще минат количките??? След малко дъждец (роса бих казал) локвите са по големи от преди! Някои шахти са асфалтирани а други са вдигнати на по 4-5 см (по Братя Георгиевич най вече) и по този начин са безполезни. Дано някой направи проверка преди да се сдаде обекта като перфектен!”

Снимка, появила се във Фейсбук (източник: Кирил Кирилов, „Забелязано във Варна“) показва, че качеството на трасето, реконструирано с европейски пари е по-лошо от на елементарен ремонт в обикновена баня. Дори и при съвсем нормален дъжд улицата и пресечките ѝ се наводняват.

Тези снимки и коментари моментално биват атакувани от “активни” граждани с дежурните “Вие какво искате, може да се краде, но поне нещо се прави…” и още по-култовото “Вие какво искате – Киро ли да се върне,а?”

ben1

ben2

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook