Варненският кмет Иван Портних дълбоко се покри ! Дали за обещанията си щедри осигурил е той пари ?

November 22nd, 2016 | by gino
Варненският кмет Иван Портних дълбоко се покри ! Дали за обещанията си щедри осигурил е той пари ?
горещи теми
0

Седмица след загубата на ГЕРБ на президентските избори ставаме свидетели на това, което никой нормален човек не би си и помислил. От правителството в оставка спират всички свои програми напук на гражданите. Още преди изборите всички кметове от ГЕРБ включително и Иван Портних активно агитираха за нелепия кандидат на ГЕРБ, защото в противен случай щяло било да настъпи хаос. Е изборите минаха и тъй като хаос не настъпи, то ГЕРБ се погрижиха да го доведат.

Лично нас ни интересува в този случай какво ще се случи с амбициозната програма за инвестиции на кмета Иван Портних? Миналата година преди изборите той щедро ни заливаше с цветни картинки и с небивали обещания за инвестиции от стотици милиони. Облъчени от него, платени реклами във фейсбук и стотици публикации в “удобните” медии над 70 000 варненци дадоха гласа си за него.

Какво ни обеща Портних?

Цялостен ремонт на Аспарухов мост с осигурени 35 млн. лв! – Ремонтираха едни 300 м от едната страна и …… толкова. Уж осигурените пари ги няма.

Автоматизирана билетна система. Тя бе отчетена за готова още миналата година. Парите със сигурност са “усвоени”, но система работеща – няма! На няколко пъти щеше да заработи “до няколко дни“, “в най-скоро време“, “буквално до дни” и все така в любимите на кмета мъгляви срокове.

Инвестиции от 100 млн.лв за Аспарухово представени в картинки! Засега има частична работа по деретата, започната след серия от протести на граждани. От осигурените от кмета 100 милиона няма и следа. Поне не и в Аспарухово.

Ремонт на инфраструктурата и преобразяване на кв. Вързаждане представено в картинки! Освен картинките и хилядите “Браво, кмете” за тях, друго засега няма!

Сега идва ред на Владиславово! Ще инвестираме десетки милиони! Като се изключи частичното асфалтиране на централния булевард на квартала, което се направи до изборите друго нищо не е пипнато…

Ще се асфалтират ударно малките улички в центъра и кварталите! Имаме готова програма и ще започнем веднага след изборите! Кметските избори минаха, минаха и президентските, а още ударно асфалтиране не сме видяли. Може би след другите избори?

Варна ще инвестира в подземни контейнери за смет. Контейнерите препълнени с боклук отиват в историята! В историята отидоха обаче и тези празни обещания на кмета, които обаче също бяха тиражирани седмици наред и събираха хиляди “Браво, кмете“… Като се замислиш това е страхотна тактика. Получаваш дивиденти срещу ….. обещания.

Външен ремонт на ДКС. След извършването на вътрешен ремонт на зала “Конгресна” за умопомрачителните 25 милиона, кмета обеща да ремонтира и рушащата се външна част на залата. Беше предвидено и изграждането на паркинг, но …..

Тъй като мина цяла година от мандата на Иван Портних, вече ясно се вижда, че щедрите му предизборни обещания не са подплатени с пари. Досега Портних имаше подкрепата на правителството на ГЕРБ, което изля във Варна милиони левове. Въпреки това Портних не се справи с финансирането на инвестиционната си програма. Ако досега с правителство на ГЕРБ зад себе си Иван Портних се провали с финансирането, то какво да очакваме от кмета при липса на подкрепа от държавата?

Затова ние от varnahot.com имаме следните въпроси към кмета Портних : При това положение на спиране на програми от правителството в оставка, какво се случва с обещаните инвестиции за Варна? Бюджетът на страната за следващата година бе изготвен от ГЕРБ и вече приет на първо четене. Има ли там осигурени пари за Варна? Интересува ли се кмета от това и какво работи, за да успее да реализира обещаните неща?

Ще има ли ремонт на Аспарухов мост? Ще има ли 100 милиона за Аспарухово? Ще има ли пари за обновяването на кварталите?

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook