Видима неадекватност: “Решението за глобата за АЕЦ “Белене” е изцяло в наша полза”- думи на министър Делян Добрев

June 16th, 2016 | by gino
Видима неадекватност: “Решението за глобата за АЕЦ “Белене” е изцяло в наша полза”- думи на министър Делян Добрев
горещи теми
0

Днес стана ясно, че Арбитражния съд в Женева Осъди България да заплати на Атомстройекспорт сумата от 550 милиона евро. Решението на съда е по повод спора между България и руската фирма относно прекратения от първото правителство на ГЕРБ договор за строителството на АЕЦ “Белене”.

Решението България да заплати над един милиард лева глоба е поредния удар за икономиката на страната ни след плащането на далаверата от 3 милиарда за КТБ и спрените плащания за още 1 милиард по европрограмите. Изобщо политиката на двете правителства на ГЕРБ ни носят досега преки щети за над 5 милиарда лева. Вместо да наведат глави и да се опитат да потърсят как да променят политиката си от ГЕРБ показаха пълна неадекватност за състоянието на страната. Върхът на цинизма се оказа министър Делян Добрев, който втрещи всички с абсурдното си тълкувание на решението на Арбитражния съд в Женева.

“Решението на Арбитажния съд в Женева относно наложената ни глоба относно АЕЦ “Белене” е изцяло в наша полза”! Това заяви пред журналисти Делян Добрев днес следобед. Що за олигофрения тресе управляващите от ГЕРБ? Да те осъдят на глоба над 1 милиард лева, да платиш стотици хиляди евро разходи по делото и да твърдиш, че делото е в твоя полза определено води до основателни съмнения за мозъчно разстройство! А това най-малкото, което трябва да очакваме от един министър. Само за ден ставаме свидетели на двама държавни служители, които са абсолютно неадекватни и неспособни да решават проблеми. Първо сутринта шефът на АПИ Лазар Лазаров се държа изключително нагло и агресивно в национален ефир, а за капак Делян Добрев показва неориентираност, липса на реална преценка във връзка с много важен проблем за България. Дали изобщо

Когато обаче такива неадекватни хора управляват страната и от техните решения зависи как ще живеем ние, нашите деца и дори нашите внуци, то е крайно належащо тези хора да бъдат отстранени от управлението. Защото ако ги слушаме току виж утре може да се окаже, че краха на КТБ е дал тласък на българската икономика, или че престрелките в нашите курорти са довели до небивал ръст в туризма. За съжаление така обещаваните от тях видими резултати са налице, но за съжаление са далеч по-различни от обещаните.

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook