Видимите резултати: Без гласовете на ромите и ДОСТ Цецка Цачева нямаше да се докопа дори до балотаж

November 9th, 2016 | by gino
Видимите резултати: Без гласовете на ромите и ДОСТ Цецка Цачева нямаше да се докопа дори до балотаж
горещи теми
0

Само 230 хиляди гласа се оказа разликата между втория и третия в изборите за президент, показаха официалните данни от ЦИК. Т.е. Красимир Каракачанов е изпуснал балотажа за съвсем малко. По-интересни са обаче източниците на тези гласове. Цецка има огромна преднина в ислямистките секции в Турция, секциите на ДОСТ тук, както и в циганските секции в цяла България. Със сигурност, на база на наличните данни, става ясно, че от нейните 22% от секциите в Турция ( гласове на ДОСТ ) тя има 4% и още поне 3% са гласове от ромските секции в страната.

На практика излиза, че Красимир Каракачанов реално е победил Цецка, на база на автентичните български гласове и неконтролиран вот. Турско-циганският вот е преобладаващо контролиран или купен, съответно не може да се счита за “демократичен”. Ако в изборите се брояха само свободно дадените гласове, Каракачанов отиваше на балотаж с Радев.

Кандидат-президентът на ГЕРБ Цецка Цачева губи в големите градове, където ГЕРБ традиционно доминира. Безпрецедентен е фактът, че ГЕРБ губи изборите в синя София въпреки, че Йорданка Фандъкова е кмет втори мандат. Проучванията показват, че за първи път партията на Бойко Борисов не е желана от избирателите в големите градове. ГЕРБ печели повече гласове в малките населени места, където възможността за натиск и организиране на корпоративен вот е по-лесна. Според неофициални данни, дори твърдият електорат на ГЕРБ в Плевенско откъдето е Цецка не я е припознал като петия президент на България. От 30 избирателни секции в областта, само избирателите в 3 от тях са гласували за нея. Показателно е, че вишистите са предпочели Радев, а за Цецка са гласували по-неграмотните.  

Запознаваме Ви с тези факти, за да знаете реално кой кого подкрепя и да си направите съответните изводи. От едната страна е ген. Радев, висш военен от НАТО, владеещ 3 езика, подкрепен от хората в големите градове, активните хора, вишистите, българите живеещи в западна Европа и САЩ. От друга страна е Цачева, юрист, бивш член на БКП, не знае дори английски, подкрепена от ДОСТ, секциите в Турция, ромските махали, държавните чиновници, хората от малките населени места и хората с ниско образование.

Това са фактите, а другото са интерпретации, конспиративни теории и пропаганда!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook