Видимите резултати: Варна с катастрофално представяне като европейска младежка столица

July 29th, 2017 | by gino
Видимите резултати: Варна с катастрофално представяне като европейска младежка столица
градска инфраструктура
0

Тази година Варна е Европейска младежка столица. Тя беше избрана за европейска младежка столица преди две години. Това е една от най-големите гордости на кмета Иван Портних! То не бяха статии, интервюта и реклами какъв успех е това за града и лично за него. То не бяха стотици “Браво, кмете”, “обичаме те кмете” и т.н. Да оставим думите и да разгледаме делата, защото както е казано в една дебела книга – По делета им ще ги познаете.

За тези две години какво направиха Портних и Община Варна за доброто представяне на Варна като младежка столица? ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО! Две години бяха пропилени в празно говорене и нищоправене.

Началото на подбора на проектите започна едва късната пролет тази година – след като вече почти половината година е минала?!?  Досега одобрение за реализация са получили близо сто идеи, а вече започва ……август месец?!? Какво са правили две години и защо до средата на тази година нищо реално не е правено никой нищо не казва. Всъщност никой и не пита за това, защото местните медии дружно в един глас венцеславят кмета Портних, който ги обгрижва редовно с реклами и така си осигурява пълен медиен комфорт.

За финансирането на събитията са гласувани над 900 000 лв, но въпреки това в града цари пълно затъмнение къде и кога ще има събития. Най-скандалното е, че поради пълната некадърност, липсата на идеи и безпомощност от Община Варна раздават средства и логото “европейска младежка столица” получават редица немладежки и ежегодни фестивали нямащи нищо общо с инициативата.

Доколко 2-ия вегетариалнски фестивал, Младежкото жури на традиционния фестивал “Любовта е лудост”, 2-ия Зумба фестивал или Джагито на открито са събития подходящи за логото Младежка столица е спорно. Тези събития в по-голямата си част са ежегодни за Варна, но въпреки това за тях се отделят хиляди левове и провеждането им се отчита като инициатива по програмата!?!

В същото време парите за варненската култура са драстично отрязани и тази година няма да се проведе наложилия се варненски фестивал “Откритие”. Фестивал дал началото на кариерата на редица музиканти.

Всичко това не смущава ни най-малко кмета Иван Портних и той с охота дава интервюта, в които рисува красиви пейзажи от неговата паралелна реалност, където Варна е един процъфтяващ град, постоянно развиващ се като целогодишен курортен град с все повече инвестиции и полезни инициативи.

Варна – европейска младежка столица? Ко? НЕ!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook