Видимите резултати две години по късно: Красивите картинки са забравени, обещанията са неизпълнени!

September 27th, 2017 | by gino
Видимите резултати две години по късно: Красивите картинки са забравени, обещанията са неизпълнени!
градска инфраструктура
0

ОБЕЩАНИЯТА:       Датата е 20 септември 2015г.

“Така ще изглежда Чайка след година. Въпреки спекулациите. Това е малка част от плановете ни за Чайка. Това ще се случи във всички части на Варна.” – заяви тогава кмета Иван Портних в профила си в социалните мрежи. Ние от varnahot.com сме напълно убедени, че е съвсем случайно съвпадението, че се публикуват картинките точно преди местните избори и ние сме убедени, че Порних не е искал да повлияе на избора на варненци! Естествено публикуваните картинки бяха посрещнати с небивал възсторг и стотици малоумни “Браво, кмете!”. Зомбираните варненци непрестанно облъчвани от кмета вече дежурно започнаха да благодарят за ………обещания! Съмняващите се варненци бяха моментално блокирани, нападани и най-малкото обвинени в комунизъм.

portnih1 10421464_831753193605562_5829839800377907297_n

Въпреки, че пак ще ни обвинят в спекулации решихме да проверим две години по-късно колко красив е станал квартал “Чайка” и колко нависоко фъргат новите фонтани в квартала. Какво бе учудването ни като не можахме да намерим нито алеите, нито фонтаните колкото и да обикаляхме квартала.

ФАКТИТЕ:      Две години след обещаните картинки от кмета Иван Портних няма нищо направено! За наше съжаление това не е единичен случай. По паметливите варненци се сещат и за едни други красиви картинки за квартал Аспарухово. Там също само за година щяха да се налеят 100 милиона и да има виенски колела, паркове, алеи и красиви кейове. Имаше картинки от Възраждане, Владиславово и Трошево. Не бе пропуснат квартал в града, който да не бъде основно реновиран …. на картинки. Варна стана града на картинките и обещанията!

44461.w470  12047147_743543992417260_5898613817952626772_n

Помните ли тези красиви картинки?

 

 

За съжаление Портних най-нагло и безочливо продължава с добре отработената практика да се управлява с картинки. На извънредно заседание днес Общинския съвет гласува едни пари – някакви си 16 милиона да се отпуснат на базата не на конкректни проекти, не на базата на анализи и сметки, а на базата на показани пред общинските съветници ……….. цветни картинки!?! 

Местните медии също в дружен възсторжен тон публикуват картинки и бодряшки ни “информират” за бъдещите чудеса, които видиш ли ще ни залеят… Така както преди две години писаха и за картинките за “Чайка”. Сега, както и тогава никой не задава въпроси, не иска конкретни срокове и не пита за старите картинки… Че как да питат, нали ще им секнат общинските рекламки, заради които са сгънали гръбнака всички. Жалка картина.

Още по жалко е обаче, че 70 000 варненци харесват да им се показват картинки, да ги лъжат и да им обещават. След още две години отново ще има картинки, отново ще има обещания и отново овцете под строй ще гласуват! После ще псуват у дома колко ни е скапан града и как нищо не се променя!Но няма да потърсят вината в себе си…  Няма да потърсят и сметка на излъгалите ги….

Докога ще се отнасят с нас като малоумни и ще ни облъчват с картинки и празни обещания? 

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook