Видимите резултати: Депутатите от ГЕРБ блокираха разглеждане на намаляване на субсидиите за партиите

December 14th, 2016 | by gino
Видимите резултати: Депутатите от ГЕРБ блокираха разглеждане на намаляване на субсидиите за партиите
горещи теми
0

ГЕРБ даде заден за намаляване на субсидията на политическите партии. Днес независимият представител Велизар Енчев предложи отново да се гледа утре Законът за политическите партии и субсидията да бъде намалена от 11 на 5 лева. Макар че миналата седмица това негово предложение беше прието, но не беше гледано от депутатите, тъй като не остана време за това, днес когато стана ясно, че се предлага Законът да влезе в дневния ред като първа точка за утре – депутатите от ГЕРБ гласуваха “въздържали се”. Така на този етап субсидията на политическите партии на получен глас няма да се намалява.

Именно ГЕРБ заговориха, че смятат да внесат проектозакон, с който да бъде намалена субсидията на политическите партии на 0 лева. Когато става въпрос за ГЕРБ, то едно са думите, а съвсем друго – делата! Думите им явно са били популистки, тъй като днес не гласуваха Законът за партиите да се разглежда извънредно и субсидията да бъде намалена.

Сега една партия получава 11 лева на получен глас, а в Европа субсидията е 3 евро. “Как е възможно в най-бедната страна в Европа субсидията за партиите да е почти двойна”, възмути се депутатът Велизар Енчев, внасяйки закона миналата седмица. Той призова да се гласува и каза, че така ще се види кой какво мисли и кой е само популист. Днес фактите показаха ясно, че изказванията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов са абсолютно популистки!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook