Видимите резултати: Поредната некадърност на управлението доведе до спиране на спешния телефон 112

August 14th, 2017 | by gino
Видимите резултати: Поредната некадърност на управлението доведе до спиране на спешния телефон 112
горещи теми
0
Поддръжката на спешния телефон 112 поетапно спира от днес, 13 август. В някои от центровете в страната може да няма гласов запис при обаждане на спешния телефон. Причината е, че договорът между Здравното министерство и фирмите, които го поддържат, изтече. Заместник-министърът на здравеопазването Мирослав Ненков увери, че вече е стартирала нова обществена поръчка и поддръжката трябва да бъде възстановена до два месеца.
Що за идиоти ни управляват? Договорът за подръжка бил изтекъл, но няма страшно – до два месеца ще оправим нещата и ще има нова обществена поръчка? Може да ни управляват толкова некадърни и некомпетенти хора? Вие досега не знаехте ли кога изтича договора? Не можехте ли година по-рано да стартирате обществената поръчка, че да имате време и за нея и за евентуални обжалвания? Кой ви е виновен сега: Комунистите, Орешарски, Станишев или марсианците? Може ли трето правителство да се учите и все едни и същи грешки да правите?
 Премиерът Борисов вчера пак се оправдава, че не се случвали нещата в страната, защото видиш ли имало обжалвания. Пак някой друг му е виновен на премиера. Сега за спирането на спешния телефон сигурно пак някой друг ще обере пешкира. Ами ако и тази процедура се обжалва, то спешен телефон няма да има много повече от два месеца. Какво правим?
Разбираме, че не знаете как да ни изтеглите от икономическото блато, разбираме, че все още не намирате начини да спрете корупцията и мафията, разбираме, че не можем да очакваме от вас никакво подобрение на положението, но за бога – поне не влошавайте нещата! Организирайте си нещата така, че поне малкото функциониращи що годе неща в държавата да не спират. Полкова ли много искаме?  Или толкова са ви нищожни възможностите?
Както се казва в един виц толкова са некадърни сегашните управници, че дори не могат да пребоядисат построеното преди тях, камо ли да сътворят нещо ново. Спирането на спешният телефон 112, на когото можеха да разчитат хората в беда е показателно за управлението ни. Това са видимите резултати от Борисов 1,2 и 3.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook