Видимите резултати: При бюджет 500 млн.лв няма ден без част от Варна да не е на воден режим!

October 9th, 2019 | by gino
Видимите резултати: При бюджет 500 млн.лв няма ден без част от Варна да не е на воден режим!
градска инфраструктура
0

За пореден ден хиляди варненци ще бъдат без вода!

Днес във Варна вода няма в района между улиците “Отец Паисий”, “Д-р Пискюлиев”, “Дрин”, “Тодор Влайков”, “Княз Черкаски”, “Струга” и бул. “Сливница”. Това съобщи ВиК Варна на сайта си тази сутрин.

От повече от 5 години няма нито един ден, в който част от Варна да не е на воден режим и това при условие, че сме 21 век и бюджета на града е над 500 милиона лева годишно!

Само преди седмица настоящия кмет Иван Портних се похвали, че за последните години в инфраструктурата на Морската столица са вложени над 300 милиона лева. Явно кмета е приел съвсем буквално слогана на ГЕРБ за “видими резултати” и инвестира само в радващи очите ремонти. При условие, че голяма част от варненци нямат елементарни битови условия като водоподаване е нелепо да инвестираш приоритетно стотици милиони само в асфалт, паркове и цветенца! За всичките тези години инвестициите на Община Варна във ВиК Варна бяха в …….. построяването на нова административна сграда!?!По думите на Портних за решаването на проблема с водоподаването са му необходими 100 милиона лева. Само за последния си мандат той е усвоил над 2 милиарда лева!!! За какво са отишли тези пари след като не е решен такъв жизненоважен проблем на града?!? Видимите резултати от управлението на Варна показват, че няма ясни приоритети при решаването на основните проблеми в града. Наложеното от Портних “ударно темпо” несъмнено прави Варна един по красив град, но под лъскавата картинка проблемите на града оставам нерешени.

Голяма част от вината за това положение имат и варненските медии, които не повдигат темите със задълбочаващите се проблеми в града. Същите тези медии обаче охотно публикуват красивите картинки, с които Портних облъчва варненци от социалните мрежи. Сега Иван Портних търси подкрепата на варненци за още един мандат. Никъде в неговите обещания обаче не се споменава за решаването на проблема с водоподаването. Ние искрено се надяваме това да бъде негов приоритет ако той спечели изборите. А дано, ама …..

 

varnahot.com

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook