Видимите резултати: Реалната тъжна ежедневна действителност в уж Европейската младежка столица

February 4th, 2017 | by gino
Видимите резултати: Реалната тъжна ежедневна действителност в уж Европейската младежка столица
градска инфраструктура
0

Тази година Варна е европейската младежка столица на Европа. Това постижение за града е една от гордостите на енергичния кмет Иван Портних. Още с встъпването си в длъжност той без да губи време започна амбициозна програма за обновяване на занемарената Варна. Оказва се обаче, че едно са амбициите и желанията и съвсем друго реалната действителност. Екектът от налятите милиони в асфалт и скъпи плочки е плачевен.

На каква гледка днес би се “насладил” един гост на Варна решил да разледа обновеното ларго на града? Определено Варна не заприлича на така красивите картинки рекламирани от кмета.

Вече повече от десетина дни на пъпа на града точно върху герба на града стои купчина пясък и остатъци от сняг и пръст. Тази картинка е символичен пример за ежедневната действителност във Варна, рязко контрастираща с напарфюмираните пиар акции за садене на цветенца и градене на паркове. Недопустино е да инвестираш милиони в инфраструктура и след това да не отделиш елементарни средства за поддържането и. В целия град тротоари, кръстовища и дори централната пешеходна зона са окупирани от мръсни и грозни купища сняг и лед. С оглед на продължаващите студове и пред февруари реално има опасност тези купчини да стоят още поне месец!!!

16507025_1410184225658311_710919275_n

 

Варна, както пътищата и всичко друго в държавата започна да става летен град – т.е. функционира безпроблемно само в летния сезон. Дали при това положение да след като местната власт е абдикирала зимата от задълженията си и варненци да си плащат данъци само за лятото? 

Не е ли по коректно да бяхме предупредили Европа, че Варна ще бъде Европейска столица само на лятото на тази година?

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook