Видимите резултати: Само 20 дни след ремонта на Аспарухов мост новата маркировка вече я няма

July 10th, 2016 | by gino
Видимите резултати: Само 20 дни след ремонта на Аспарухов мост новата маркировка вече я няма
градска инфраструктура
0

Само 20 дни след ремонта на Аспарухов мост новата маркировка вече я няма! Само преди 3 седмици кметът на Варна Иван Портних съвместно с регионалният министър Лиляна Павлова гордо откриха новоремонтираната малка част от Аспарухов мост все едно откриват минимум Панамския канал.

По думите на Лиляна Павлова за два месеца са направени много сериозни ремонти на този участък от моста, извършена е подмяна на хидроизолацията, на фугите и лагерите, на тротоарните конзоли, районът е преасфалтиран и са поставени двойни мантинели. За първия етап от ремонта на Аспаруховия мост от бюджета бяха отпуснати 5 милиона лева, припомни Павлова. Тя уточни, че за да бъдат извършени качествено всички необходими дейности, допълнително държавата е осигурила още два милиона лева. Колко качествено е извършен ремонтът показахме с специално разследване. Оказва се, че въпреки отпуснатите от държавата още 2 милиона лева, то основите на моста не са пипани, а разрушените участъци са “маскирани” с пяна и стиропор.

На практика излиза, че са “усвоени” 7 милиона лева за асфалтиране на 500 метра или казано по просто всеки метър е струвал 14 000 лв.

asp1 asp2

Естествено при такъв бюджет всеки очаква възможно най-качествена настилка и маркировка. В деня на откриването стотици варненци възнаградиха кмета с традиционното “Браво, кмете”. Видимата част на ремонтирания участък светеше и радвеше окото на всеки пътуващ по нея.

Какво е положението само 3 седмици след откриването на ремонтираните 500 метра? Новоположената маркировка буквално вече е изтрита!

Г-да строители, проверяващи, кмете, с водни боички ли положихте новата маркировка? Защо новата маркировка положена от Хидрострой само за 20 ДНИ е в много по-лошо състояние от старата маркировка на Аспарухов мост, която е на поне 5 ГОДИНИ? И от нея ли спестявате пари? Ако съдим по маркировката да очакваме ли и асфалтът след 2 месеца да се напука? Това ли са видимите резултати от ударното “усвояване” на държавни пари без конкурс? Ще се размърда ли Хидрострой и ще си оправи ли маркировката? КОЙ носи отговорност за безобразното качество на ремонта? КОЙ?

asp3 asp4

 

Защо във Варна за пореден път след многомилионен ремонт нещата отново се изпортниха?

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook