Видимите резултати: След ремонтите на Борисов умират хора

February 7th, 2017 | by gino
Видимите резултати: След ремонтите на Борисов умират хора
градска инфраструктура
0

Поредната ужасяваща трагедия можеше да не се случи ако хората на Борисов не крадяха толкова много. А какво именно стана: Огромна метална конструкция на осветително тяло се срути върху лек автомобил, който преминавал през тунел „Ечемишка“ на автомагистрала „Хемус“.  Вследствие на инцидента загина жената, пътувала до шофьора.

Председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов заяви: „Ние започнахме ремонта на дясната тръба на осветителните тела в тунел „Ечемишка“, поради много по-лошото й състояние от лявата, в която сега стана инцидента.“

Георги Златев представител на дирекция „Поддържане“ към Агенция „Пътна инфраструктура“ каза пред БНТ, че през септември 2016 г. е направена експертиза на тръбите, които носят осветителните тела в тунел „Ечемишка“. Още тогава експертите са установили, че и двете тръби са в окаяно състояние и спешно се нуждаят от ремонт.

За съжаление, ремонт е започнал само на дясната тръба, понеже била в по-окаяно състояние от лявата. Нещастието обаче идва точно от лявата тръба, която носи осветителни тела, защото тя също е била за спешен ремонт.

Само че никакъв ремонт не е направен.  Защото през миналата година Министерския съвет не е отпуснал средства за належащия ремонт на втората тръба, носеща осветителни тела в тунел „Ечемишка“ на автомагистрала „Хемус“.

Последните ремонти на осветлението и конструкциите в този тунел са през юли 2011г пак по времето на Бойко Борисов. Колко качествени са били ремонтите се видя, но за съжаление с цената на човешки живот.

16601610_1358565204164961_4593165119389831251_o

И както винаги при такива трагедии, възниква хамлетовският въпрос „Кой е виновен?“

За разлика от друг път обаче, за отговора на този въпрос можем много ясно и точно да се ориентираме от искрените и гневни думи на очевидеца Румен Петков, който бил само на метри от ужасния инцидент:

„Искахте по сто лева  за винетки – хвърли обвинение върху правителството на ГЕРБ той – дадохме ви. А сега караме по магистралите и умираме от падащи върху главите ни тонове железни конструкции“.

Истината е една и неоспорима: През последните няколко години от мандата си правителството на ГЕРБ безсрамно изнудваше обедняващите от некадърната им политика български граждани за все повече и повече пари за такси, данъци и други налози. За винетки, за сгради, за жилища, за смет, за ремонти… Дори за земята, върху която са построени сградите! А за въздуха, който дишаме?!

Но парите потъваха някъде. Спешните ремонти, които можеха да спасят човешки животи се отлагаха. А се хвърляха милиарди за ненужно в момента саниране на блокове, велоалеи, селски стадиони и прочие безумни екстри, каквито няма дори в силно развити западни държави.

Ако вчесто тези хвърлени на вятъра милиарди, бяха отпуснати само десетина милиона лева за ремонта на осветителните тела в тунел „Ечемишка“, нямаше да се случи тази никому ненужна трагедия.

Но да бе само този инцидент, Борисов и калинките около него щяха някак да си измият ръцете… както Пилат си измива ръцете от кръвта на Христос!

Но не би! Ужасяващото е, че трагедиите като тази в България са ежедневие. Също толкова предотвратима и абсолютно ненужна трагедия бе леденият капан, в който попаднаха само преди месец майки с деца, старци и болни, пътуващи по чисто новата автомагистрала Тракия. Само защото почистващите фирми получили нареждане да не чистят снега, докато не спре да вали. Ами ако снега спре да вали чак след 10 дена? Тогава какво? Ще чакаме преспите по магистралите да станат високи като Стара планина, та тогава да ги почистим?

Почистването на пътищата през зимата трябва да е ежедневно. Но за това се искат пари. И за да спестят от парите за снегопочистване, за да потънат те в нечии герберски дълбоки джобове, десетки хиляди хора мръзнаха 24 часа в адския студ, и сняг, и тъмнина… без някой да им помогне.

Не се ли случи същото и след кошмарните апокалипсиси в село Бисер и град Мизия, които бяха залети от тонове ледено студена язовирна вода? …Удавиха се като кучета десетки възрастни хора и деца.

За тези трагични инциденти отпреди няколко години и досега няма виновни. Нито наказани.

В края на миналата година на гара Хитрино избухна влакова композиция с тонове отровни вещества. Няма виновни, нито наказани!

Това е печалната равносметка на много „видимите“ резултати от убийственото за България управление на Борисов и ГЕРБ.

И същите гербаджии, вместо да наведат глави, да се извинят на народа си и да се изметат завинаги от политиката… Същите тия нагли, нискочели криминални калинки се готвят отново да управляват.

Имали сме крадливи правителства, управлявали са ни и откровени некадърници… Но такива наглеци и безсрамници начело на държавата ни не бяха заставали! Допреди 8 години, когато се появи мутрата Борисов… и едва тогава националната ни трагедия наистина започна! Но… има решение! Така че… Да живее България!

Skandalno.net

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook