Видими резултати: Само 3 години издържа струващата над 180 млн лева Северна скоростна тангента на София

June 18th, 2019 | by gino
Видими резултати: Само 3 години издържа струващата над 180 млн лева Северна скоростна тангента на София
градска инфраструктура
0

Мостът над река Искър на Северна скоростна тангента изглежда по този начин само 3 години след откриването на съоръжението и след инвестирани 180 млн. лв от парите на софиянци. Припомняме, че вече имаше нужда от затваряне и ремонти на ремонта по магистралата.

Дори и да няма опасност за конструкцията, както твърди АПИ, считаме че е недопустимо нови обекти и то за толкова пари, да са в този вид. Т.н. оставащ кофраж може да не носи тежестта на конструкцията, но дори по името му е логично да очакваме неговото оставане, а не падане, пропадане или напукване. Гледката под моста на тангентата показва изцяло липсващо внимание към детайла – системен проблем при строителството на публичните обекти. Той може да бъде решен само с по-високи изисквания към експертите, които пишат заданията, проектират и контролират качеството на строителството.

Остава и належащият въпрос за липсващите връзки с града. Докога ССТ ще бъде просто транзитна магистрала около София, вместо да обслужва нуждите на софиянци за бързо придвижване от единия до другия край на града? Над 3 години, Столичната община лъже, че ще изгради връзките, залагайки ги в Капиталовата си програма, но от така необходимите булеварди няма и метър. Липсата на Източна тангента, новите трасета на бул.Рожен и Илиенско шосе, принуждава трафика да минава през града. В крайна сметка построихме обход за 180 млн., но не можем да го ползваме пълноценно. Докога?

#СпасиСофия #СевернаСкоростнаТангента#НовиВръзки

* заглавието е на varnahot.com

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook