Властта е арогантна и цинична, хората са в правото си да протестират, смята Радев

November 12th, 2018 | by gino
Властта е арогантна и цинична, хората са в правото си да протестират, смята Радев
горещи теми
0

Властта е арогантна и цинична, изгубила е чувствителността си към проблемите на хората и ги наказва за бедността, която не успява да пребори.

ова е мнението на президента Румен Радев, който в Карлово пред журналисти коментира масовите протести в неделя, прераснали в блокади и гражданско неподчинение.

Единственото, в което президентът и управляващите са на едно мнение е, че протестите са демократично право на хората. По думите му протестите “възвръщат надеждите и достойнството също така на българите като граждани”.

“Затова според мен и тези протести са закономерни”, заяви държавният глава.

Според него: Властта всъщност наказва гражданите за бедността, която тя не успява да пребори. Не само това, но гласът на гражданите, техните болки и тревоги не се чуват, те някак си не достигат до управляващите. Властта губи сензорите си, усещането си за проблемите на хората и ако няма една чуваемост, ако няма съответни мерки, ако продължават изявления арогантни и цинични, ако продължава неразбирането на проблемите на хората, закономерно е тези протести да продължават.

Той добави, че не може да каже дали протестите са политически режисирани.

Но според мен никой не може да изкара хората насила на улицата. Оставката в момент на растящи цени, инфлация, увеличаваща се престъпност, не е решение, а абдикация от отговорност. Властта трябва да знае, че отказът от управление и бягството от проблемите поставя морална преграда пред амбицията да искаш властта отново. Затова очаквам правителството и НС да посочат изход от тази ситуация.

offnews.bg

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook