Властта успя да пречупи и животновъдите! Единствено майките на децата с увреждания не се предават

July 18th, 2018 | by gino
Властта успя да пречупи и животновъдите! Единствено майките на децата с увреждания не се предават
горещи теми
0

Властта успя да пречупи и животновъдите! Протестът им днес приключи много бързо. Причината – исканията им са удоволетворени от Борисов. Бързото решаване на проблемите им се случи веднага след като се стигна до сблъсъци между тях и полицията пред сградата на Министерския съвет.

“Всичко, което искахме, всички наши искания бяха удовлетворени. Получихме оставките, които искахме”  съобщи Симеон Караколев, председател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация на протеста пред Министерски съвет. Освен това протестиращите получиха и четири уволнения от Министерството на земеделието. С решение на премиера Бойко Борисов за зам.-министъра Цветан Димитров и поръчение към министър Румен Порожанов да уволни трима експерти. Недоволните оттеглили искането за оставка и на самия министър Порожанов.

За разлика от животновъдите, майките на деца с увреждания не се предават лесно. Те излизат на ефективен, както го нарекоха „брутален“, протест на 30 юли. Мярката е в знак на несъгласие срещу поправките в Закона за личната помощ. Майките настояват държавата да приложи справедлив, диференциран подход към нуждите на самите деца и потребностите на техните семейства.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook