Втори голям успех на Тръмп още преди да е встъпил в длъжност! Форд се отказаха от инвестиции в Мексико

January 4th, 2017 | by gino
Втори голям успех на Тръмп още преди да е встъпил в длъжност! Форд се отказаха от инвестиции в Мексико
горещи теми
0
Новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп все още не е встъпил в длъжност, а бъдещата му икономическа програма вече дава реални резултати. Първо от Технологичната компания Епъл обявиха, че ще върнат производството си в САЩ, а сега и Ford обяви, че отменя изграждането на нов завод за 1,6 милиарда долара в Мексико. Вместо това, американската автомобилна компания ще инвестира 700 милиона долара в едно от предприятията си във Флат Рок, щата Мичиган, в северната част на САЩ. Там тя ще произвежда нови електрически, хибридни и самоуправляващи се автомобили. Така в завода близо до Детройт ще могат да бъдат създадени 700 нови работни места, обяви главният изпълнителен директор на Ford Марк Фийлдс.
Той допълни, че този ход е пряко обвързан с политиките за насърчаване на растежа, които планира да въведе избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп. “Вярваме, че тези данъчни и регулаторни реформи са необходими за увеличаване на американската конкурентоспособност”, каза Фийлдс. Съобщението бе направено едва няколко часа, след като Тръмп заплаши да наложи “големи гранични налози” на американския автомобилостроител “Дженеръл Мотърс” (General Motors), ако не произвежда в САЩ колите, които продава.
Като успешен бизнесмен и прагматик Доналд Тръмп насочва усилията си върху развитието на икономиката и създаването на работни места в САЩ. С предложените законодателни промени той показва, че при добро желания държавата има достатъчно механизми за въздействия над бизнеса, за да го “убеди” къде да инвестира. Вместо да се опитват да откриват колелото, нека нашите политици вземат пример от явно работещите решения на Тръмп.

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook