Във Варна – нескопосани ремонти, саксийчици и пропадащи павенца, а в Бургас – трета индустриална зона, инвестиции за милиони и нови работни места!

January 28th, 2016 | by gino
Във Варна – нескопосани ремонти, саксийчици и пропадащи павенца, а в Бургас – трета индустриална зона, инвестиции за милиони и нови работни места!
градска инфраструктура
0

Докато от началото на годината варненци все още свикват с новите пропадащи павенца пред ФК, то в Бургас вече се радват на първите две големи инвестиции за тази година. Две нови компании закупуват терени в една от индустриалните зони в Бургас, ще инвестират милиони и ще открият нови работни места. За неосведомените varnahot.com информира, че Бургас има цели три индустриални зони: до село Българово, до езерото Вая и третата най-голяма е до село Равнец. В момента усилията на Община Бургас и на кмета Димитър Николов са насочени към изграждането на НОВА инфраструктура към новата индустриална зона. Община Бургас е пример за дългосрочно планиране и инвестиции в развитието на града. В продължение на няколко години тук се инвестират от Община Бургас много средства, време и усилия за разработването на новите бизнес зони. Най-после те започнаха да се изплащат.

За сравнение във Варна няма нито една индустриална зона. Няма дори планове за изграждане на такава. А разработването дългосрочна стратегия за създаване на привлекателни условия за инвестиции и за създаване на нови работни места граничи с научната фантастика. Основният виновник Варна чувствително да изостава от Бургас не е в държавата, не е дори в Премиера, който сравнява Варна със село, а най-вече в местната власт. Власт,която не мисли дългосрочно, не работи за развитието на града, а мисли само и единствено за най-правилното “усвояване” на средства чрез постоянни ремонти.

проект9images (4)

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook