Въоръжен грабеж, полицейско преследване, престрелка посред бял ден и един убит в центъра на София

June 28th, 2016 | by gino
Въоръжен грабеж, полицейско преследване, престрелка посред бял ден и един убит в центъра на София
горещи теми
0

Въоръжен грабеж е извършен в София днес посред бял ден. Зрелищно преследване с автомобили и престрелка между престъпници и полицаи стресираха софиянци пътуващи по бул. “Ломско шосе” в София. 

Всичко започва с въоръжен грабеж на заложна къща, сигналът за който е получен към 14,30 часа, съобщи МВР. След преследване, предприето от служители на СДВР, е ранен и задържан един от заподозрените за извършения грабеж. Той е стрелял многократно по полицейските служители докато се е опитвал да се измъкне с автомобила си. Това е наложило полицейските служители да произведат изстрели със служебното си оръжие. Мъжът бил прострелян и задържан.

police

По първоначална информация в резултат от престрелката са нанесени материални щети на три полицейски автомобила. От полицията съобщиха, че по-късно мъжът е починал от раните си. По непотвърдена информация мъжът е бивш полицай.  При престрелката не са пострадали полицаи или граждани. Около 17 часа полицията е успяла да задържи и втория заподозрян за грабежа – 45-годишен мъж.

Разследването продължава под ръководството на Софийската градска прокуратура, уточниха от МВР.

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook