Вътрешният министър Валентин Радев: Колкото повече ви следим и слушаме, толкова по-добре !?!

July 10th, 2017 | by gino
Вътрешният министър Валентин Радев: Колкото повече ви следим и слушаме, толкова по-добре !?!
горещи теми
0

Колкото повече ни следят, слушат – законно, толкова по-добре, защото ще хванат лошите – тези, които ни мислят лошото. Може би някакви радикални елементи или бъдещи терористи, заяви пред БТА министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Коментарът му е по повод новопридобития от ГДБОП софтуер за следене на разговорите в  мобилни приложения като “Вайбър”, “Фейсбук Месинджър”, “УатсАп” и др.

Надявам се и вярвам, че използването на този софтуер ще бъде по закон. Всички би трябвало така да гледат на него, а не да се притесняват, че се използва за други нужди. Било е в миналото, надявам се в бъдеще да не се случва. По-добре да сме по-сигурни, дори някъде да минем границата – да го използваме не както трябва. По-добре това, отколкото да пропуснем някакви терористи, заяви Радев пред журналисти в Европейския парламент в Брюксел. Министърът коментира, че противоречивите медийни информации за софтуера за разкодиране на електронни устройства от МВР били заради това, че доверието в институциите не е на необходимото ниво. Никой нямаше да се съмнява в БОП – там, където е този софтуер, ако имаше по-голямо доверие, и за това сме виновни всички по веригата. По-добре е повече софтуер да купим, ако имаме средства, и да се наблюдава всичко. Някой, ако има опасения от това, да знае, че това е цената за сигурността, каза Радев.

offnews.bg

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook