В държавата на Борисов нямало чадър над олигарсите? Да вярно е – чадър няма, но има охрана и коли от НСО!

November 7th, 2018 | by gino
В държавата на Борисов нямало чадър над олигарсите? Да вярно е – чадър няма, но има охрана и коли от НСО!
горещи теми
0

Днес настояшият депутат от ГЕРБ Тома Биков заяви: “В държавата с премиер Борисов няма чадър над олигарсите!” За повече яснота в статията си Биков споменава и конкретните олигарси, за които при Борисов няма чадър: Баневи, Прокопиев, Арабаджиеви и Миньо Стайков.

Доколко можем да вярваме на Тома Биков, който е един от най-големите политически хамелеони? Той започна своята политическа кариера като върл костовист, после пристана на “България на гражданите”, където остро критикуваше Борисов, но накрая мигрира в ГЕРБ и за трети път обърна палачинката. Но да оставим политическите пируети на Тома Биков и да се върнем към неговите твърдения – вярно ли е, че при управлението на Борисов няма чадър за олигарсите?

В същата държава на Борисов най-големия и безкрупулен олигарх се оказа без чадър но пък излезе, че е най-чистия човек в държавата! Същия олигарх без чадър от стар Опел и 1000 лв изгради империя за милиарди и изкупи икономиката на страната. За същия този хубавец има съмнения, че макар и без чадър е успял да присвои милиони от фалирала наскоро банка. Този олигарх без чадър от години ползва коли и охрана от НСО по незнайни причини.

Отново в същата тази държава друг олигарх отново без чадър също ползва от години коли и охрана от НСО, докато раздава порции в бизнеса, купува ТЕЦ-ове за по 5000 лв и взима милиони за хидроконсултации. Този олигарх си има частен плаж и новопостроен замък от фирми взели пари от фалирала наскоро банка. Да, но ………. си няма чадър!

Отново в същата тази държава друг олигарх без чадър пък играе карти с премиера и не плаща и лев данъци, при милиарди левове оборот. От капризите на този олигарх зависят постовете на министрите, цените на горивата и голяма част от постъпленията в хазната. И той горкия също е останал без чадър…

В същата тази държава един друг олигарх е без чадър, но пък държавата му опрости едни 50 милиона. На същия този нещастен човечец държавата наля пари в частния му стадион, но ……. го остави без чадър!

Пак тази държава друг емблематичен олигарх с пиратски прякор не само е без чадър, но и хазартния му бизнес е без ДДС.

Всъщност Тома Биков е много прав – в държавата с премиер Борисов няма чадър за олигарсите – има охрана и коли от НСО за сметка на държавата!

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook