В индустриална зона Бургас отворят 14 нови завода! А във Варна кога?

December 30th, 2018 | by gino
В индустриална зона Бургас отворят 14 нови завода! А във Варна кога?
градска инфраструктура
0

В индустриалната зона на Бургас догодина ще отворят врати 14 нови завода! Местната власт вече е започнала изграждането на необходимата инфраструктура за терените за които са заявени инвестиционни намерения. Общата площ на разширената индустриална зона е 110 дка, като за момента над 50% от капацитета им е запълнен. В момента 5 чуждестранни компании вече са закупили терени. Това са италианска обувна компания, сервизна база за земеделска техника, завод за ВиК продукти, складова база за индустриални продукти и търговска логистична база.

През последните години местната власт в Бургас активно работи за привличане на инвеститори и насочи усилията си в изграждането в нови индустриални зони и тази политика вече дава реални резултати. Въпреки, че Бургас има още много проблеми за решаване е факт, че вече е предпочитан град за инвестиции.

Какво се случва в Морската столица Варна? През последните 5 години Варна разполага с най-големия бюджет в страната след София. Годишно в града се “усвояват” над половвин милиард лева! Държавата също изсипа рога на изобилието над града. Финансират се мащабни проекти за нови булеварди и паркове. Извън вложените от държавата милиони други инвестиции в града на практика няма! Местната власт не инвестира в изграждането на индустриални зони, не гради инфраструктура в помощ на бизнеса и не спомага по никакъв начин за привличането на инвеститори! За кмета Портних развитието на града се свежда само до нов асфалт, паркове и цветенца. Тромавата, корумпирана и непрозрачна администрация допълнително отказва всеки потенциален инвеститор.

Да се надяваме през новата година да има промяна. А дано, ама …

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook