В Пловдив френската Latecoere създава 700 работни места! Във Варна кмета с поредните празни обещания

December 18th, 2016 | by gino
В Пловдив френската Latecoere създава 700 работни места! Във Варна кмета с поредните празни обещания
градска инфраструктура
0
    ПЛОВДИВ : След новината за отваряне на завод на Airbus в Пловдив и френската индустриална компания Latecoere обяви че отваря свой завод. Компанията произвежда компоненти и системи за най-големите производители на самолети – Airbus, Boeing, Dassault и Embraer. За намерението и да отвори завод край Пловдив бе потвърдено пред Bloomberg TV от Стефан Дьолае, президент на Френско-българската търговска и индустриална камара. Инвестицията трябва да открие 700 нови работни места. Базираната в Тулуза компания има заводи в Бразилия, САЩ, Мароко, Тунис, а в Европа е представена във Франция, Германия и Чехия.  Това е поредната голяма инвестиция за града на тепетата за тази година! Пловдив става притегателна сила за всички желаещи добра професионална реализация, работа в световна компания и високи доходи!
    ВАРНА : Поредната доза Коледни обещания от кмета Иван Портних заляха варненци от всички местни медии! За новата година кмета обещава …… улични ремонти?!? , заработване на прословутата автоматизирана билетна система и изграждане на ………. паркове??? Това са трите хоризонта на развитие, видими от Иван Портних. Кръгозорът на кмета стига до ……. стари обещания. 
Първото обещание – улични ремонти виждаме в края на …. 2013, 2014 и 2015 година!!!
Второто обещание – Автоматизираната билетна система се обещава да стане през 2014, 2015, 2016 и сега вече ЩЕ стане 2017, евентуално….
Третото обещание – изграждане на паркове е от по-скоро време – от 2015 и 2016. Сега 2017 ….пак евентуално….
Притеснително е, че вече ги няма дори обещанията за ремонт на Аспарухов мост, стоте милиона за Аспарухово и цялостното реновиране на кварталите Кайсиева градина, Трошево и Владиславово, на които уж вече беше дошъл редът за инвестиции…  Досега при десетките обещания резултатът беше почти нулев, а сега дори и нищо не ни обещават. Иначе Портних си получаваше дежурните “Браво, кмете” всеки път, когато анонсираше стотиците милиони чакащи Варна. Още тогава varnahot.com предупреждаваше, че тези обещания са нереални, че няма как Портних да е сигурен че такива пари ще се отделят за града, но бяхме масово заклемени като хейтъри. Сега нито една от “нормалните” медии, които възхваляваха кмета не смеят да го попитат защо тогава ги е подвел, дори напротив продължават без нито един въпрос да публикуват каквото им се спусне в очакване на поредната доза общинско финансиране! Те са срам за професията журналист! Ако не знаят какво да попитат Портних, то ние с готовност им даваме някой насоки със следващите въпроси:
Г-н Портних, не стига, че нямате никакви идеи за развитието на града, за привличането на инвеститори и за създаването на нови работни места, то поне и незначителните неща, които обещавате защо ги направите най-накрая?
Не ви ли писна от ежеседмичните новини за инвестиции в Пловдив, Бургас или Стара Загора?
Поне малко не се ли подразнихте, че Варна изостава? Какво работите за развитието на Варна?
инж. Пламен Дочев

 

Коментари

Коментари

Comments are closed.

Facebook